ŠEŠELJ: Vuk Drašković je drukara, a Đinđić mi je bio drug!

POLITIČKA ISPOVEST LIDERA RADIKALA! ŠEŠELJ: Vuk Drašković je drukara, a Đinđić mi je bio drug!
Vučić je kad je došao u SRS bio veoma obrazovan, neiskvaren mladić. Dovoljan je bio jedan njegov TV nastup da ga odredim za poslanika

Lider SRS Vojislav Šešelj u velikoj političkoj ispovesti koju je objavio “Nedeljnik” rekao je da je predsednik SPO Vuk Drašković, inače njegov kum, osamdesetih i devedesetih godina policiji redovno “drukao” najbliže saradnike!

U ovoj ispovesti Šešelj je otkrio i kako je “testirao” mladog Aleksandra Vučića, ali i zašto mu je Zoran Đinđić posle naredbe iz Vašingtona preko noći okrenuo leđa. Prenosimo najzanimljivije delove ove ispovesti:

* Bio sam inicijator da moj kum Vuk Drašković i ja napravimo partiju. Vuk se nećkao, Dana ga je nagovarala, ali on nije hteo. Pred Novu 1990. čeka me kod njega s gotovim programom partije i ja vidim tu ozbiljnih stvari, ali i nebuloza poput toga kako će se koja kasarna zvati. Na šta je sve Vuk naletao, kakve je sve nebuloze radio, pa to je neverovatno… Uopšte nije imao sklonosti da formira modernu stranku, nego je samo ponavljao: Sad si ti ovo, sad si ti ono.

* Vuk dosta laže, zaista je bez ikakvog morala. Junači se kako se držao pred policijom, a to nije istina. Uvek je “pevao” kao bela lala i sam svojom rukom pisao izveštaje. I laže na najbedniji način da sam loše postupao prema Borislavu Mihajloviću Mihizu, da sam mu iznuđivao novac za knjige…

* Sa DS sam početkom devedesetih bio najbliži. Redovno su me zvali na njihova okupljanja, a na prve tri njihove skupštine bio sam čak počasni gost. SRS je kasnije sa DS i DSS formirao tehničku koaliciju i krajem 1994, ali uglavnom 1995, pobeđivali smo Miloševića na lokalnim izborima i osvajali vlast. Sve dok državni sekretar SAD Voren Kristofer nije došao u Beograd sa zahtevom da Milošević preuzme Studio B, a taj prljavi posao obavio je Nebojša Čović. Tada je Zoranu Đinđiću naložio da prekine saradnju sa mnom. To je bio moj kraj sa Đinđićem.

* Vučić je kad je došao u SRS bio veoma obrazovan, neiskvaren mladić, pun skrupula prema starijima, autoritetima. Dovoljan je bio jedan njegov televizijski nastup na koji sam ga poslao da ga proverim da li bismo mogli da ga odredimo za poslanika. Ovladao je potpuno našom ideologijom. Rekao sam: Ovo je dobar štof, treba mu samo malo dodatnog tkanja.

* Tomu Nikolića sam upoznao u decembru 1990, već sam pobrao simpatije nastupima na TV, iako nisam dobio ni 100.000 glasova na prvim izborima. A njegova Narodna radikalna stranka je pukla, nije imala ni 50.000 glasova. Organizovao mi je tribinu u Kragujevcu, koja je bila veoma dobro prihvaćena. I tako je krenulo…

Tijanić me prvi napao zbog titule vojvode

* Meni vojvoda Momčilo Đujić kaže: “Ja sam star, neko treba da bude vojvoda. Ako vama to ne predstavlja neki problem, ja bih da vas proglasim za četničkog vojvodu.” Ja oduševljen! I to bi na Vidovdan 1989. A ovde haos, sećam se prvi me napao Aleksandar Tijanić u splitskoj “Slobodnoj Dalmaciji”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI