SESELJ uhvacen u lazi, pa pobegao! Becic: Pobedio sam ga

Kuku nama sa ovakvim odborom za kontrolu službi bezbednosti! Jučerašnja konstitutivna sednica tog skupštinskog tela, na kojoj je poslanik SNS-a Igor Bečić izabran za predsednika, ličila je na pijačnu raspravu iliti cirkusku predstavu, koju su na kraju napustili gotovo svi akteri koji su je i začinili, a pre svih Šešelj, koji je prosto pobegao pošto nije uspeo da dokaže svoje tvrdnje da je Bečić kriminalac.

 

Bečić: Pobedio sam Šešelja

Igor Bečić kaže da nijedna Šešeljeva optužba izneta na njegov račun nema osnova. – Sve to što su danas izneli više govori o njima nego o meni. Za sve što je Šešelj rekao, ja sam pokazao jasnu dokumentaciju, koja ga je demantovala i pokazala da ništa nije tačno. Videvši da više nema nikakve argumente, on je napustio sednicu. Mislim da su ga njegovi saradnici pogrešno informisali i da je i on sada svestan toga – kaže Bečić.

Celokupna sednica protekla je u napetoj atmosferi, a nakon jednog sata rada, predsedavajući, inače najstariji član, lider SRS-a Vojislav Šešelj, u jednom trenutku je demonstrativno prekinuo zasedanje i zatražio da službe bezbednosti dostave podatke o Bečiću, koji je, kako kaže, upleten u razne kriminalne afere.

– Službe to mogu sutra, prekrustra doneti, što pre, to bolje, a kad službe dostave, nastavićemo ovu sednicu odbora. Do tada ne postoje uslovi za rad. Ako službe dostave izvešaj u kojem opovrgavaju te afere, ja ću staviti stvar na glasanje – rekao je Šešelj, koji je, kako su primetili prisutni, želeo poput Dragoljuba Mićunovića da što duže drži palicu, odnosno bude predsedavajući.

Čuvar tajni: Bečić

– Kada mu je Bečić pokazao da ima sve sertifikate i da je sve procene prošao prošle godine, kada je takođe bio član tog odbora, onda je zaćutao. Ponadao se posle da će biti bar predložen za zamenika predsednika odbora, ali kada je za to mesto predložen Bajatović, lider radikala je posebno pobesneo i počeo da urla, pa je, uz opasku da vladajuća većina može da radi šta hoće, ali ne može dokle hoće, napustio sednicu – ispričao je naš izvor.

Po njegovom izlasku, na sednicu je uletela predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je poručila da se tako ne brani dostojanstvo parlamenta.

Uzor za Šešelja: Mićunović

Predsedavanje je preuzeo Meho Omerović iz SDPS-a, kao sledeći najstariji posanik, koji je na glasanje stavio predlog o izboru predsednika.

Za Bečića je, inače, glasalo šest članova odbora, dok je jedan bio protiv. Nakon što je predložio Dušana Bajatovića za svog zamenika, sednicu su, uz obrazloženje da predsedavajući nije u sali i da je na snazi pravno nasilje, napustli i članovi odbora iz DS-a. Poslanik te partije Radoslav Milojičić kazao je da nema ništa protiv Bečića, koji je, kako je istakao, samo posledica bahatog i nestručnog vladanja SNS-a.
– SNS je napravio zemlju u kojoj komunalna policija indirektno ubija čoveka.

Obesmislili ste i ovaj odbor i sve institucije. Postoji jedan čovek koji je gospodar života i smrti, a to je Aleksnadar Vučić, i mi ćemo da glasamo protiv – rekao je Milojičić na sednici Odbora. Odgovorio mu je Vladimir Đukanović (SNS) rekavši da nije čuo nijednu konkretnu primedbu na predlog za predsednika Odbora.

– Vi ste napravili komunalnu policiju, vi ste joj dali ovlašćenja. Elegantno ste se mešali u rad pravosuđa i nismo mogli da otvorimo nijedno poglavlje. Sudije su se birale po političkoj podobnosti – uzvratio je Đukanović. Marija Obradović iz SNS-a prethodno je podelila Bečićevu biografiju da bi parlamentarci znali o kome se radi.

Šešelj: Bečić mi nije šef

Šešelj tvrdi da on na sednici nije pravio nikakav cirkus.

– Sednica je bila prilično jednostavna. Ja sam insistirao na tome da službe bezbednosti dostave podatke o Bečiću. Prekinuo sam sednicu nakon toga, a sve to što se dešavalo posle, kao i sam Bečićev izbor, neregularno je – kaže Šešelj. Na opasku da će mu Bećić biti šef, on odgovara:

– Neće mi biti nikakav šef, on je prvi među jednakima. Na pitanje da li se nadao da će biti izabran za zamenika predsednika Odbora, lider radikala bio je kategoričan:

– Zar mislite da bih ja pristao da budem zamenik, a pogotovo Bečićev zamenik? Besmislice – rekao je Šešelj.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI