SESELJ: Smisao postojanja Hrvata je mrznja prema Srbima i sprovodjenje naloga zapadnih sila!

Lider radikala Vojislav Šešelj nije iznenađen ponašanjem Hrvatske koja koči Srbiju na njenom evropskom putu jer, kako kaže, ta država je “instrument u rukama velikih sila”, ali i da Srbija ne treba da popušta zahtevima da se u Srebrenici dogodio genocid


Šešelj je za TV Pink rekao da je “antisrpska mržnja” smisao postojanja Hrvata koji sprovode interese zapadnih sila.

O podizanju ograde na hrvatsko-srpskoj granici, Šešelj je rekao da Hrvati to rade da bi uznemirili Srbiju, a ne zbog navodnog gomilanja izbeglica kojih, kako je rekao, nigde nema.

Komentarišući aktuelna događanja vezano za Srebrenicu i porukama da premijer Aleksandar Vučić tamo nije dobrodošao, Šešelj ističe da se u tom mestu tokom proteklog rata dogodio zločin, ali ne i genocid i da zato Srbija ne treba da popušta.

– Mnogo je više ubijeno Srba u Sarajevu, više od 5.000, na razne načine nego muslimana u Srebrenici – rekao je Šešelj i dodao da je u Srebrenici streljano oko 1.000 do 1.200 muslimana i da to jeste zločin.

Smatra da su muslimanski ekstremisti prošlogodišnjim napadom na premijera Vučića u Memorijalnom centru Potočari “napravili glupost”, te da nisu imali nameru da ubiju srpskog premijera, već da ga ponize, ali su postigli kontraefekat.

Smatra da je premijer Vučić “preterano pomirljiv” i da je to pokazao i u izbornoj noći kada je bilo očigledno da su Dveri- DSS i lista Čeda, Boris, Čanak ostali ispod cenzusa i kada je, kako kaže, američki ambasador krenuo u akciju da prinudi RIK, Zavod za statistiku, da se veštački otvori njima prostor da uđu u Skupštinu.

– Vučić se tada povukao, nije bio spreman da uđe u sukob braneći privid da sačuva dobre odnose sa Amerikom. Ipak, je to samo privid, oni njemu odavno rade o glavi – zaključio je Šešelj.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI