ŠEŠELJ OPET UDARA: Zoran Ðinđić ne zaslužuje spomenik, DS to najbolje zna!

ŠEŠELJ OPET UDARA KONTRU: Zoran Ðinđić ne zaslužuje spomenik u Beogradu, DS to najbolje zna!
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da Zoran Ðinđić ne zaslužuje da dobije spomenik u Beogradu, te da ni rukovodstvo DS nije htelo da mu diže spomenik, jer je, tvrdi, znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan ubijeni premijer


Šešelj traži da se umesto toga istraži puna istina o njegovom ubistvu.

– Pozivamo režim da se tome posveti, vidimo da neki od onih koji su učestvovali u likvidaciji Ðinđića čak pretenduju da uđu u vladu. Treba Cedomir Jovanović prvo da bude saslušan oko svih okolnosti koje se odnose na njega, i za ono što imamo dokaze da je naložio rušenje kuće u Šilerovoj kako bi se skrili svi trgovi oko toga ko je tamo dolazio – rekao je Šešelj.

On je na konferenciji za novinare u sedištu stranke kazao da ono što treba uraditi za Ðinđića bez obzira, kako je dodao, “šta je bio i kakav je bio, jeste – razjasniti njegovo ubistvo, a ne pevati mu žalopojke”.

Šešelj smatra da postoji strana, ali i politička pozadina ubistva.

– Aktuelni režim kao da se inati sa DS, koja nikad nije ni htela da podigne spomenik Ðinđiću. Rukovodstvo DS je najbolje znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan Ðinđić – rekao je Šešelj.

On je dodao da se zbog toga ni Boris Tadić nije usuđivao da krene sa inicijativom za podizanje spomenika.

Šešelj je primetio da ima puno zaslužnih Srba, naučnika, književnika, ljudi iz drugih profesija koje zaslužuju spomenik, a nije im podignut.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI