SESELJ: MARJANOVICE TREBA POHAPSITI I ISPITIVATI DAN I NOC

Jelenin muž, svekar, svekrva i dever ne mog još dugo da izdrže u laži! Ako se svi nađu iza rešetaka, počeće da se preispituju i neko će popustiti! Znam ja kako je u zatvoru, jako je teško to izdržati, kae lider SRS Vojislav Šešelj
 

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da je potpuno uveren da je cela porodic Zorana Marjanovića umešana u ubistvo njegove supruge Jelene Marjanović u Borči 2. aprila prošle godine. On traži od nadležnih da sve Marjanoviće hitno uhapse i pritvore.

Sumnjivi

Već sam ranije rekao, i dalje sam ubeđen da Zoran nije ubica. On nije mentalni sklop ubice. Mnogo su sumnjiviji drugi Marjanovići
Vojislav Šešel– Treba i sve kompletno uhapsiti! Taj jezivi zločin izaziva veliko uznemirenje javnosti u Srbiji i istragu treba maksimalno ubrzati. Marjanoviće treba pritvoriti, jer postoji sasvim dovoljno dokaza i indicija da su svi odreda umešani u ubistvo! Onda ih treba držti odvojeno u pritvoru i pojedinačno ispitivati sve dok neko ne propeva… – predlaže Šešelj u razgovoru za Informer.

Mrtvu je presvlačio

Šešelj, koji je već decenijama pozna po odličnim izvorima u svim bezbednosnim strukturama u Srbiji, otvoreno je u više navrata govorio da su Zoranu najverovatnije u zločinu pomagali njegovi roditelji i brat. Već sam ranije rekao, i dalje sam ubeđen da Zoran nije ubica. On nije mentalni sklop ubice. Nije on to mogao na taj način da uradi. Mnogo su mi sumnjiviji ostali članovi porodice Marjanović… Prema mojim informacijama, policija je utvrdila Zoranov masivni DNK trag na donjem vešu ubijene supruge. Pretpostavlja se zbog togada je on suprugu presvlačio posle ubistva. On je, dakle, najverovatnije pomagao u uklanjanju tragova posle zločina, ali nije direktni ubica. Ubeđen sam u to, a na takav scenario ukazuju i tragovi blata nađeni na Zoranovim pantalonama. On ju je, po svemu sudeći, odvukao do tog nasipa gde je bačena, ali čisto sumnjam da je on neposredni ubica… – navodi Šešelj.

Izučavao sam sudsku psihijatriju

Šešelj je nedavno za Informer rekao i da je na osnovu decenijskog iskustva u svakodnevnom radu sa ljudima sposoban da sa velikom sigurnošću prepozna čoveka sposobnog za hladnokrvno ubistvo.
Još kao student temeljno sam izučavao sudsku medicinu i sudsku psihijatriju sa psihopatologijom i mislim da imam to znanje i tu moć da procenim ko jeste, a ko nije u stanju da hladnkrvno ubije. Moje mišljenje je da je Zoran samo pomagač u ovom ubistvu, saučesnik, na šta ukazuju i pronađeni tragovi – navodi Šešelj, koji je detaljno izneo svoju teoriju zločina.Lider radikala podseća na staru izreku koja kaže da je moguće neko vreme lagati neke ljude, ali je nemoguće sve vreme lagati sve ljude. Jelenin muž, svekar, svekrva i dever već godinu i po dana žive u strašnoj laži. I tu laž prodajuceloj Srbiji. To je, znate, jako, jako teško izdržati i samo je pitanje vremena kada će neko od njih pući. Zato ja i predlažem da se svi oni što pre privedu i stave na danonoćno ispitivanje. U zatvorskim uslovima, suočeni sa iskusnim policijski inspektorima oni će, ubeđen sam, vrlo brzo pući i sve priznati… – objašnjava Šešelj.

Ne mogu da izdrže

Naš sagovornik kaže da am odlično zna kako je to biti u zatvoru.– Kriv čovek, onaj koji na duši nosi jezivo ubistvo nevine žene i majke malog deteta, ne može dugo da izdrži kad se suoči sam sa sobom. Sada kada su napolju, kada su kod kuće, oni jedni drugom drže stran, a Zoran računa na podršku porodice koja je još na slobodi. Ako bi svi bili u zatvoru, stvari bi se drastično promenile… Znam ja valjda najbolje kako je u zatvoru, jako je teško to izdržati. Zatvor može da izdrži samo pošten i nevin čovek. Krivac uvek pukne, pre ili kasnije. A oni su, po svemu sudeći, krivci! – kategoričan je predsednik SRS.

Radovanović: Ne treba ih hapsiti bez dokaza

Kriminolog Dobrivoje Radovanović mišljeja je da policija bez konkretnih dokaza nikako ne bi smela da hapsi članove porodice Marjanović.
U tom slučaju mogli bi da pohapse i pola komšiluka i da dođu do nekih tračeva. To ne vodi ničemu. Podsetiću da je policija na početku istrage sumnjičila i maku, oca i brata da su umešani u ubistvo, pa polako odustajala od svih. Verujem da imaju dokaze protiv uhapšenog Zorana, ali je veliko pitanje da li će tužilac dobiti borbu na sudu protiv odlične advokatske ekipe koja ga zastupa… – objašnjava Radovanović.
On ističe da se već sada zna da će Zoranovi advokati na “sitna crevca” kidati dokaze koje policija ima u ovom slučaju.
– Oni će braniti tezu da nijedan ubica ne ostavlja očišćenu odeću i obuću nakon zločina i pokušaće da diskriminišu sudske veštake. Mi još nemamo optužnicu i pitaje je kada će i da li će je uopšte biti. Ako policija zaista ima dokaze zbog kojih su uhapsili Zorana, za ovaj slučaj ima nade, ali možda se to dogodilo samo zbog pritiska javnosti. Onda je pitanje šta će se dogoditi na kraju na sudu… – napominje on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI