ŠEŠELJ: Evo vam dokumenta kako je VUK JEREMIC TROŠIO DRŽAVNE MILIONE!

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj dao je danas novinarima kopije dokumenata, listinge i podatke o tome kako se ponašao Vuk Jeremić kada je bio šef diplomatije i kako je trošio budzetske pare

– On je putovao po svetu, nekada koristeći državni avion, ali uglavnom iznajmljene avione ”Aerokluba” i ”Prins evijejšn”. Videćete koliko je sve to koštalo, kao i odlasci u pojedine zemlje, kada nije bilo nikakvog političkog interesa u tom trenutku. Da je, na primer, išao u Francusku redovnom avionskom linijom, makar uzeo biznis klasu, što mu ne bismo zamerili, karta bi koštala nekoliko stotina evra. Međutim, on je išao avionom Prins evijejšn i karta je koštala 1,435 miliona dinara, odnosno skoro 12.000 evra – naveo je Šešelj.

Dodao je da raspolaže podacima da je Jeremić spavao u najluksuznijim hotelima.

– Te podatke imamo ovde, zvanični su i onaj ko je to uradio stavio je napomenu poništiti, međutim, mi smo se dočepali jednog primerka, sprečili uništavanje dokumenta i njega vam predočavamo danas – rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao da se njegova stranka intenzivno bavi konkurencijom na izborima, a u prvom planu su, pored Jeremića, i Aleksandar Vučić i Saša Janković, koje smatra, kako je rekao, pored kandidata SRS, odnosno sebe samog, ozbiljnijim kandidatima.

Dodao je da će na predsedničkim izborima SRS kao kontrolore imati najangažovanije aktiviste, te da smatra da će zato kontrola na biračkim mestima biti mnogo bolja.

Izjavio je da je na svim srpskim parlamentarnim izborima od 1990. godine bilo mnogo nepravilnosti, mnogo krađe glasova na biračkim mestima gde nije bilo kontrolora ili gde nije bilo pouzdanih kontrolora.

– Na prošlim parlamentarnim izborima, SRS na 15 odsto biračkih mesta nije bila u stanju da postave kontrolore, a imali smo pet biračkih mesta gde smo imali kontrolore i zamenike i nismo imali nijedan glas, znači ni oni nisu glasali za nas. Prema tome, veoma je opasno potkupljivanje kontrolora na biračkim mestima – rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI