SERGEJ LAVROV U BEOGRADU 12 i 13 DECEMBRA

DOLAZI LAVROV I DONOSI UGOVORE O NAORUŽANJU: Ruski ambasador Čepurin najavio važnu posetu!
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov dolazi u Beograd 12. i 13 decembra i tada će doneti nove ugovore o vojno-tehničkoj saradnji srpske i ruske vojske!
SRPSKI PRIJATELJI! Aleksandar Čepurin i Sergej Lavrov (u krugu)

Ovu veoma važnu vest za našu zemlju objavio je juče ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je istakao da će Lavrov imati sastanke sa srpskim državnim vrhom. Tokom tih sastanaka, tvrde naši odlično obavešteni izvori, srpski i ruski zvaničnici će, osim aktuelnih političkih tema, razmatrati realizaciju postojećih i dogovor budućih vojnih aranžmana.

Odlična saradnja
Vojno-tehnička saradnja Srbije i Rusije će se razvijati. Postoji nekoliko projekata koji mogu biti operativno realizovani, između ostalog u oblasti vazduhoplovne tehnike
Aleksandar Čepurin, ruski ambasador

Spremni projekti

Prema Čepurinovim rečima, Lavrov će se tokom dvodnevne posete sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

– Razgovori će se voditi o aktuelnim svetskim procesima, kao i o situaciji u regionu. Rusija dosledno podržava Srbiju faktički u svim pitanjima, naravno, i u onim ključnim, poput KiM i RS. Na dnevnom redu su bilateralni odnosi… – rekao je Čepurin za “Politiku”. On je potvrdio da će na stolu biti i vojna pitanja.

– Rusko-srpska vojno-tehnička saradnja će se razvijati. Postoji nekoliko projekata koji mogu biti operativno realizovani, između ostalog, u oblasti vazduhoplovne tehnike. Na dnevnom redu je i otvaranje tehničkog centra za popravku i održavanje helikoptera u Srbiji, u okviru Zavoda “Moma Stojanović” – naglasio je Čepurin.

Poseban tretman

Orhan Dragaš sa Instituta za bezbednost ističe da je dobro što Rusija tretira Srbiju na prijateljski način i što nam je predsednik Putin poklonio šest ‘migova 29’ vrednih 150 miliona evra, a o čemu je Informer pisao proteklog vikenda.

– Znam da je napravljen dogovor da se srpska strana pri nabavci i remontu aviona i druge tehnike tretira kao da je u pitanju rusko Ministarstvo odbrane. Dakle, dobili smo tretman koji malo koja država u svetu ima… – zaključuje Dragaš.

Širenje laži o centru u Nišu

Ambasador Čepurin je istakao i da je cilj najavljenog sporazuma o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu “stvaranje komfornijih uslova za zajedničko delovanje kojim bi Srbija dobila privilegovan, stalni položaj”.
– Tužno je da neko pokušava da Srbiji uskrati pristup ozbiljnim tehničkim i materijalnim resursima i pomoći Rusije širenjem izmišljotina o nekakvoj tajnoj vojnoj bazi u Nišu… – podvukao je Čepurin.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI