SELJACINA BOSKO OBRADOVIC POKUSAO DA UDJE U RTS

Lider pokreta “Dveri” Boško Obradović i predsednik stranke “Zdrava Srbija” Milan Stamatović pokšali su večeras da iznude gostovanje u dnevniku RTS ako bi se, prema sopstvenim rečima, uživo obratii javnosti. Utvrdili su i da je teško povređena novinarka Pinka Gordana Uzelac odglumila napad
 

Boško Obradović i Milan Stamatović kažu da su želeli da na RTS “sami izveste o sebi”, a ne da, kako su istakli, to umesto njih čine “razni analitičari”.Dveri su ranije danas protestovale ispred televizije Pink, gde su njihove pristalice napale dve novinarke, a potom pred Vladom i Presedništvom Srbije, gde su naveli da se bore za slobodu medija, i vređali predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu rnabić, posebno, kao pripadnicu LGBT populacije.Tokom protesta ispred RTS-a, Obradović i Stamatović tražili su od obezbeđenja da ih puste u zgradu. Nakon kraćeg razgovora, oni su pušteni do portirnice jer su hteli da, kako je Obradović posle rekao, od urenika informativnog programa čuju zašto ne mogu da budu gostuju na dnevniku.

Nakon izlaska iz zgrade RTS-a, Obradović se obratio okupljenma, rekavši kako ni glavni odgovorni urednik, kao ni dežurni urednik Dnevnika 2, nisu hteli da siđu i azgvaraju sa njima već su, “po kuriru poslali poruku da ne mogu da gostuju, jer je večerašnji gost uživo član organizacionog obora Beograd Prajda Goran Miletić”.Obradović je to ocenio kao “skandalozno” i da RTS, kako tvrdi, “promoviše homoseksualizam umesto tradicionalnih vrednosti”.
Lider Dveri je rekao da je zhtev RTS za večerašnje gostovanje upućen još pre 15 dana, te da je odbijanje znak “da je RTS spao na nivo Pinka i postao javno glasilo SNS koje brani interese kriminalca Željka Mitrovića”.

Pred ulazak Obradovića i Stamatovića u RTS njihov organizacioni partner predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović rekao je kako nema ništa protiv novinara, ali da j skandalozno to što je, prema njegovim rečima, “novinarka Pinka danas odglumila da je napadnuta”.
Kako je saopštio RTS, tokom protesta ispred njihove zgrade, novinar i snimatelj te medijske kuće pogođeni su jajetom. Do incidenta je, kako kažu, dšlo kada je jajetom gađana kamera RTS, a tom prilikom pogođeni su novinar i snimatelj.  

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI