sef banke u Novom Sadu opljackao 500.000 eura

Bankar Dalibor D. (42) punih seam godina krao male iznose sa deviznih računa na kojma je bilo dosta novca kako štediše ne bi primetile, pa dao otkaz i pobegao u Crnu Goru

 
Gde su pare?
Tek treba da se utvrdi na šta je osumnjičeni trošio ukradene pare i da li je išta od tog iznosa preostalo
Izvor iz istrage

Bivši šef ekspoziture jedne banke u Novom Sadu Dalibor D. (42) uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je u poslednjih sedam godina ukrao oko 540.000 evra sa deviznih računa šteiša! Dalibor je o 2010. pomoću falsifikovanih potpisa sa više deviznih računa skidao male iznose kako štediše ne bi primetile pljačku! Kad je pre tri meseca posumnjao da će biti uhvaćen, dao je otkaz i pobegao u Crnu Goru, ali su ga inspektori čekali da se vrati u zemlju i uhapsili su ga!Kako saznajemo od izvora iz istrage, Daliboru je određeno zadržavanje do 48 sati, a tereti se za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Raskomadao klijenta zbog 10.000 evra

Najdrastičniji slučaj pljačke klijenta u Novom Sadu dogodio se pre deset godina kad je Zoran Munćan (31), referent štednje u jednoj banci, ubio i raskomadao štedišu Živojina Margetića (85) kako bi rikrio da mu je ukrao 10.000 evra sa računa! Munćan je krajem februara 2007. falsifikovao nalog za isplatu, podigao Živojinove pare, a onda ga pozvao 9. marta da dođe u jegov stan, gde ga je udavio, isekao delove tela i pobacao ih u različitim gradovima Srbije. Za ovaj zločin Munćan je osuđen na 35 godina zatvora.

 Dalibor je bio šef ekspoziture jedne banke, koja je bila u zgradi “Spensa” u Novom Sadu, ali je nedavno iseljena odatle. On je od 2010. godine pratio stanje na deviznim računima štediša i birao klijente koji su imali dosta novca. Pomoću falsifikovanih naloga za isplatu skidao bi sa računa manje sume, do 100 eva najviše, kako bi štediše pomislile da je u pitanju neka naknada ili provizija banke – priča naš izvor.Ove krađe, kaže on, rasvetljene su tek pre tri meseca, nakon što e jedan klijent primetio da mu je neovlašćeno skinut određeni iznos sa računa, pa je počeo da se raspituje u banci.– Dalibor je posumnjao da će se naći na meti istrage, pa je dao otkaz i pobegao u Crnu Goru pre nego što je utvrđena njegova krivica. Tek pošto je istraga završena, utvrđeno je da je Dalibor ukrao ukupno 538.499 evra, ali kad su inspektori krenuli da ga uhapse, saznali su da nije u Srbiji – objašnjava naš izvor.Za Daliborom nije odmah bila raspisana poternica, zbog čega je verovatno pomislio da je bezbedno da se vrati u Srbiju posle nekoliko meseci. Međutim, čim se u ponedeljak pojavio  Novom Sadu, lociran je i uhapšen.

– Tek treba da se utvrdi na šta je osumnjičeni trošio ukradene pare i da li je išta od tog iznosa preostalo. Banka je u međuvremenu obeštetila klijente, pa će po svemu sudeći privatnom tužbom tražiti od Dalibora da taj novac nadoknadi – navodi naš sagovornik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI