SASA JANKOVIC: SRBIJA ME PRIPADA SRBIMA!

Saša Janković objavio da se zalaže da Srbija bude definisana kao ržava svih građana, a ne kao nacionalna država Srba. Njegov saradnik Aleksandar Odžić za 5. oktobar najavio ‘marš 300 vojvođanskih zastava’ i zatražio ‘Vojvdinu republiku’!
 

Propali dosovski predsednički kandidat i lider PSG Saša Janković više i ne krije da radi direktno protiv interesa svoje države i svog naroda!Janković je juče objavio da se zalaže da Srbija ubuduće bude definisana kao strogo građanska država odnosno da se iz sadašnje definicije države u Ustavu – prema kojoj je rbija država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive – izbaci svaki pomen Srba!?! Istovremeno, Janković nije osudio najavu svog oalicionog partnera Aleksandra Odžića, lidera Vojvođanske partije, da će 5. oktobra ove godine organizovati ‘marš 300 vojvođanskih zastava’ i pokrenuti kampanju za otcepljenje i proglašenje ‘Vojvodine republike’!?!

Svi politički ‘biseri’ Saše Jankovića

* Rekao je u Subotici da ne vidi ništa loše u tome što je njegov saradnik glumac Sergej Trifunović na Tviteru napisao “da će pišati na Vučićev grob”
* Danima neće da otkrije čime se to konkretno bavio u zatvoru u Bejrutu, na Tviteru je napisao da je otišao u Liban da “pomogne vlastima drugih država”
* Nije želeo da se vidi sa izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, optužujući ga da “pomaže Aleksandru Vučiću da sakrije dokaze diktature”
* Zabranio saradnicima svaki kontakt sa Belim jer on, navodno, radi za tajnu policiju i ima zadatak da opozicija izgubi beogradske izbore
* Prekinuo saradnju sa DS i optužio Dragana Šutanovca za izdaju i tajni pakt sa Aleksandrom Vučićem i njegovom partijom

Cepanje Srbije

Kako se navodi u “proglasu vrednosti i ciljeva” Pokreta slobodnih građana, on se zalaže za “pozitivan odnos prema Republici Srbiji kao zajednici svih grđana koji u njoj žive”, odnosno za definisanje i organizovanje države kao strogo građanske, nenacionalne države!?! Saša Janković je i sam na Tviteru potvrdio da se zalaže za izbacivanje Srba iz Ustava:”Poštovanje ljudskih prava, pripadnost evropskom prostoru; građanska, a ne nacionalna džava… neke su od vrednosti PSG”.Da skandal bude veći, Jankovićev bliski koalicioni partner Aleksandar Odžić, lider opskurne separatističke Vojvođanske partije, juče je za 5. oktobar ove godine najavio “marš 300 vojvođanskih zastava” i zahtev za formiranje “Vojvodine republike”!

“Marš 300 vojvođanskih zastava! Protiv poniženja, pljačke i otvorene diktature koja se sprovodi nad Vojvodinom i svim njenim građanima. Nakon protestnog marša, javnosti ćemo predstaviti stavove i zahteve za budućim statusnim položajem Vojvodine. Vojvodina Vojvođanima! Vojvodina naša domovina!”, objavljeno je na Fejsbuk profilu Odžićeve partije.Janković se juče nije oglašavao i nije odgovarao na pozive i poruke Informera, baš kao ni Odžić. Međutim, treba podsetiti da je Saša Janković u intervjuu koji je nedavno dao “Insajderu” rekao da je zahtev Odžića za otcpljenje Vojvodine sasvim legitiman (snimak izjave pogledajte na www.informer.rs)!?!

Na drugoj strani, Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS, kaže da je Srbija već sada zajednica svih građana koji u njoj žive i da mu nikako nije jasno zašto Jakoviću smeta pominjanje srpskog naroda u ustavu.Izbacivanje srpskog naroda iz Ustava mene lično podseća na ono što je Franjo Tuđman 1990. uradio sa hrvatskim ustavom. Izgleda da su Srbi remetilački faktor i za samozvanog vođu građanske Srbije, da mu jako smetaju baš kao što su pre 27 godina smetali Tuđmanu – ističe Martinović.

Radi isto što je radio i Tuđman
Izbacivanje srpskog naroda iz Ustava podseća me na ono što je uradio Franjo Tuđman sa hrvatskim ustavom 1990. godine
Aleksanda Martinović, šef poslaničke grupeSNSAnalitičar Dragomir Anđelković kaže da Janković nikad nije krio da je njegov pristup građanski.- Janković je anacionalno orijentisan. Njegova želja jeste da se Srbija preformuliše kao građanska država i da se iz nje izbaci sve “nacionalno”, što je za nas Srbe jako loše jer je Srbija dužna da brine o svom narodu i van svojih granica, a to ne može kao anacionalna država. Janković ne može da očekuje podršku naroda za ovakve ideje… – podvlači Anđelković.

Nipodaštavanje Srba

Njegov kolega Saša Borojević ocenjuje da decenijama Srbi imaju manje prava u sopstvenoj zemlji nego manjine.Jankovićev stav ne treba da čudi jer je to samo nastavak politike DS. pozicija je napokon izašla sa konkretnim političkim programom za budućnost koji glasi: Pišanje po grobovima, pišanje uz i niz vetar, pišanje po herojima, pišanje po državi – zaključuje Borojević.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI