SASA JANKOVIC SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA

ZAŠTITNIK GRAĐANA ZAJEBAVA GRAĐANE: Pale maske, Janković priznao da se sprema za predsedničke izbore!
Saša Janković prima ogromnu državnu platu, ali umesto svog posla sve otvorenije se bavi politikom… U intervjuu za CIA TV N1 prvi put priznao da razmišlja o funkciji predsednika Srbije

Zaštitnik građana Saša Janković, u narodu poznatiji kao Sale Prangija, konačno je priznao da se sprema za predsedničke izbore koji će se održati na proleće sledeće godine.

Objavili unapred pobedu
Vidim da su neki već pobedili na tim predsedničkim izborima i čestitam im na tome. Samo napred
Aleksandar Vučić, premijer Srbije

Janković je u intervjuu za CIA TV N1 izjavio da je svačije, pa i njegovo pravo da se kandiduje na izborima za predsednika države. On je tako po prvi put direktno potvrdio da ima političke ambicije.

I sve bi to možda bilo u redu da mu Zakon o zaštitniku građana u članu 10a izričito ne zabranjuje bavljenje politikom i davanje političkih izjava!

Adut opozicije

Čovek koji iz budžeta svakog meseca prima platu od čak 376.648 dinara da bi štitio građane Srbije u pomenutom intervjuu se otvoreno zajebavao sa istim tim građanima poručivši da je još rano da govori o svojoj kandidaturi pošto “Srbija ima zdravog, pravog i u punom kapacitetu predsednika”?!
Imamo zdravog i pravog, u punom kapacitetu predsednika, čija je funkcija stabilna. Licitiranje u ovom trenutku o tome šta će svako od nas da radi nije dobro za funkciju predsednika u situaciji slabih institucija. Svako može da ima političke ambicije i pravo da se kandiduje, da bira i bude biran… – “objasnio” je Janković.

Na konkretno pitanje da li će biti adut opozicije na predsedničkim izborima, Janković je odgovorio nekonkretno, ali više nego jasno.

Ako je insistiranje na vladavini prava, zakonitosti, zdravom razumu i doslednosti i odgovornosti za greške bavljenje politikom, onda sam ja oduvek bio političar… Ako se moji stavovi poklapaju sa stavovima opozicije, onda smo u koaliciji – poručio je Janković, koji juče nije želeo da govori za naš list.

Komentarišući ove navode, premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da je Srbija slobodna i demokratska zemlja u kojoj svako ko ispunjava uslove ima pravo da se kandiduje.

Imovinska karta

* plata 376.648 dinara
* polovina stana od 90 kvadrata (kupovina)
* polovina placa od 15 ari i vikendica od 40 kvadrata (kupovina)
* polovina njive od 13 ari (kupovina)
* šuma od 9 ari (ugovor o poklonu)
* automobil “honda sivik” 2009. godište
* nema ušteđevinu
*podaci Agencije za borbu protiv korupcije

Vidim da su neki već pobedili na predsedničkim izborima i čestitam im na tome. Samo napred! Dobro je da su konačno progovorili o onome što smo znali sve vreme, a nismo hteli ili nam nije bilo dozvoljeno da kažemo. Dobro je da je to sad sasvim jasno. Probaćemo da se suprotstavimo njihovoj lošoj politici, iako znamo da imaju ogromne šanse, a da su naše minimalne. Ali pokušaćemo zbog Srbije – poručuje Vučić.

Kalkuliše šanse

Na drugoj strani, direktor agencije “Faktor plus” Vladimir Pejić nema dilemu da Janković želi da se politički pozicionira.

Janković je očekivano dao neodređenu izjavu jer mu se još ne ide sa svoje funkcije, koja je nespojiva sa politikom. On polako ističe predsedničku kandidaturu. Njegova namera je legitimna, ali bi bilo dobro da zvanično istakne kandidaturu jer pozicija političara nosi odgovornost – smatra Pejić, dodajući da Janković još kalkuliše sa svojim šansama na izborima.

Analitičar Vladimir Vuletić, na drugoj strani, ocenjuje da Janković nema značajnije šanse na izborima.

Već dugo se polemiše o njegovoj kandidaturi. Janković je dosta eksponiran u javnosti zahvaljujući onima koji ga promovišu. Međutim, ne može da pretenduje na ono što bi opozicija želela, a to je da bude ujedinitelj koji može da se suprotstavi vlasti. Mislim da ne bi mogao da napravi iznenađenje… – zaključuje Vuletić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI