SASA JANKOVIC PLJUJE PO SRBIJI DOK JE VUCIC U AMERICI

Dok se odvija poseta predsednika Srbije Vašngtonu, koja im za cilj uspostavljanje direktne komunikacije sa Trampovom adminisracijom, Janković se svojski potrudio da diskredituje Vučića kod američih vlasti, služeći se izjavama estradnog menadžera sumnjive prošlosti.

Da li se to sviđalo nama ili, Sjedinjne Američke Države su i dalje najmoćnija država na svetu. Doći do dvorište Bele kuće, a kamoli razgovarati sa potpresednikom SAD je gotovo nemoguća misija za lidere mnogih zemalja. Srbija se posle godina jako loše medijske slike u svetu, bori da popravi utisak i na dobrom je putu da postane najznačajniji i najprepoznatljiviji faktor u ovom delu Evrope. S tim u vezi i poseta predednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu, kao i razgovor sa Majkom Pensom su više nego značajni za našu poziciju u svetu. Upravo u tim trenucima, Saša Janković, lider opozicije, koji pretenduje da bude nosilac najviših funkcija u državi, optžuje Vučića da je palio američku ambasadu 2008. godine. Sagovornici Telegrafa ovaj potez ocenjuju kao nečastan, sraman i antisrpski.Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, pozvao je nadležne organe da ispitaju tvrdnje Saše Mirkovića d je aktuelni predsednik Srbije bio jedan od organizatora paljenja Ambasade SAD u Beogradu 2008. godine, tokom mitinga „Kosovo je Srbija“.

Prema Jankovićevim rečima, Mirković je izreao strašno ozbiljnu tvrdnju, za koju ne zna da li je istina jer nikad nije bio deo krugova u kojima su se take stvari radile.Naime, ta izjava dolazi u danima dok se odvija poseta predsednika Srbije Vašingtonu, koja im za cilj uspostavljanje direktne komunikacije sa Trampovom administracijom. Janković se svojski potrudio da diskredituje Vučića od američkih vlasti, služeći se izjavama estradnog menadžera sumnjive prošlosti.Bilo šta što je korišćeno u vreme posete Vučića Vašingtonu, sa namerom da se poseta dovede u pitanje i pozicija Srbije u odnosima sa SAD, ali i kredibilitet predsednika Republike nije u redu, ističe za portal Telegraf.rs diplomata Zoran Milivojević.Te stvari treba da se rešavaju na untrašnjem planu, a ne u trenutku kada je predsednik u poseti jednoj važnoj zemlji. To naprosto nije u redu, bez obzira ko je opozicija i koji su motivi. Ta pitanja treba ovde raščišćavati, a ne dovoditi u pitanje važne razgvore koje je predsednik u tom trenutku imao – kaže Milivojević.

On je rekao da to nisu časne namere.

Ako je trebalo da se dovede kredibilitet predsdnika Vučića kao sagovornika u SAD, u svakom slučaju je nečasno. Naprotiv, svako bi trebalo da doprinese uspehu zemlje u odnosima sa Amerikom, a sve što imate kao primedbe iznosite ih ovde – ističe ovaj diplomata.Milivojević itiče da sopstvena zemlja nikako ne sme da se diskredituje, kao i njen predsednik, premijer ili ministar, jr nije politički korektno, časno i patriotski.Ta vrsta cinkarenja sopstvene zemlje i navlačenja državi problma na vrat, sramna, čak i da nije predsednik Srbije bio u Americi, kaže za portal Telegraf.rs, politički analitičar Dragomir Anđelković.Takvi postupci, kao i nedavne izjave u vezi sa Srebrenicom, najbolje govore o Saši Jankoiću i onome što on zastupa, a to je očigledno antisrpski posao – izjavio je Anđelković.

Janković se nije zaustavio na tome. Naime, pznato je da je lider PSG prisutan na društvenim mrežama. U jednom svom tvitu, Janković je na veoma ironičan način prokomentarisao susret Vučića sa predstavnicima multinacionalne kompanije Koka-Kola na kome je bilo reči o reformama u rbijiČekajte, da li iko misli da predsednik bilo koje države ne treba da razgovora sa predstavnicima Koka-ole, pa makar i o lepom vremenu?No, odavno nam je jasno da u borbi za fotelju, nema skrupula, ali neke granice moraju da postoje. Janković mora dobro da razmisli, ako ozbiljno misli da pretenduje na bilo koju važnu funkciju u zemlji, kakveporuke šalje i izjave daje, jer ovo što sada radi šteti pre svega njemu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI