SASA JANKOVIC NAPAO ANU BRNABIC

Propali dosovski kandidat Saša Janković optuio je mandatarku za sastav nove Vlade Srbije Anu Brnabić da je glavni krivac za dugove koje su napravile lokalne samuprave u Srbiji!
SASA JANKOVIC

Pokret slobodnih građaa upozoravao je da državom i svim nivoima vlasti vladaju bratija i partija, zarad lične koristi. To dokazuje i izveštaj Fiskalnog saveta u kojem je utvrđeno da gradovi i opštine Srbije duguju više od milijardu evra – navdi se između ostalog u saopštenju Jankovićevog Pokreta Slobodnih građana Srbije, a zatim se postavlja i suludo pitanje:Ko je za to odgovoran i kolika je odgovrnost dosadašnje ministarke za državnu upravu i lokalnu samouprvu Ane Brnabić koja je za ovakve rezultate nagrađena mestom predsednice Vlade Republike Srbije.Međutim, ono što je Janković “zaboravio” je da su ti dugovi napravljeni u periodu kada su Srbijom “žarili i palili žuti”, isti oni koji su podžali Jankovićevu predsedničku kandidaturu.

Uostalom, dovoljno je prisetiti se lokalih šerifa poput Radoslava Milojičića Kene, koji je opštinu Smederevsku Palanku ostavio pred bankrotom, Veroljuba Stevanovića Verka koji je “beogovao” Kragujevem, a čije posledice rada građani tog grada i danas osećaju, ili Dragana Đilasa, bivšeg gradonačelnika Beograda koji je ostavio praznu kasu u prestonici.Podsetimo, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je, govoreći o aktuelnom gradonačelniku Beograda Siniši Malom, konstatovao da je Mali uspeo da spusti dug Beograda za 260 milona evra i da je upravo zbog toga jedan od najboljih gradonačelnika prestonice.

SNS: Janković mislio na sebe, Kenu, Ðilasa, Pajtića!

Srpska napredna strake (SNS) danas je ocenila da su kritike Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića na stanje finansija u lokanim samoupravama ustvari govor “o sebi i svojoj DOS-ovskoj družini”.Samo je ostalo nejasno na koga je konkretno mislio, pošto je spisak dug – navodi SNS.

Kako kažu može se poći od samog Jankovića. Ovaj zatev znači odgovornost i za njega, jer kao zaštitnik građana nije štitio gađane od ovih političara koji su opljačkali narod i lokalne samouprave koje su vodili, ali i zbog toga što je kršio zakone Srbije i Ustav, baveći se svojom političkom promocijom, a da su ga istovremeno građani plaćali preko 3.000 evra mesečno kao zaštitnika građana – navodi se u saopštenju SNS.
Naprednjaci ukazuju da je moguće i da je islio na svog koalicionog partnera Radoslava Milojičća Kenu, koji je plate u opštini Smederevska Palanka isplaćivao preko fudbalskog kluba, kao što je više vremena provodio u kafani nego na radnom mestu, a cehove su plaćali upravo grđani.

Podsećanja radi, Kena je u svom omiljenom palanačkom kafiću naprvio račun od 457.710 dinara i popio 343 piva. Kada kaže bahato, Janković verovatno misli na Kenino upravljanje Smederevskom Palanom, koju je ostavio sa 3 milijarde duga i blokiranim računom na 290 miliona – ukazuje se u saopštenjuTakođe SNS je naveo da se ne sme zaborviti ni Dragan Ðilas koji je Beograd ostavio prezadužen, pred bankrotom i sa deficitom od više od 20 odsto, ali i sa dugovanjima za socialna davanja. Poznato je da je Ðilas 2013. godine ostaio dug u Beogradu u iznosu od 1,15 milijardi evra od čega 500 miliona dinara duga prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim građanima i 4 milijarde dinara duga prea komunalnim preduzećima, a na ime odobrenih subvencija za komunalne usluge – dodaje se u saopštenju.
Janković je, prema saopštenju SNS, tokom svog izlaganja mogao da misli i na Pajtića, imajući u vidu da je bezobzirno otimao od svih, pa ak i od dece sa smetnjama u razvoju.
Pajtić je 156 miliona dinar stavio sebi u džep, umesto da je rekonstruisao dvorac Heterlend, koji je bio namenjen upravo deci sa smetnjama u razvoju. Dakle, Janković veoma lako i brzo, o tome kako su nastajali dugovi lokalnih samouprava, može da se obavesti u svom pokretu i među svojim koalicionim partnerima koji su pravi ekspeti za krađu i otimanje – zaključuje se u saopštenju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI