SAOBRACAJNA NESRECA U SMEDEREVU. MUSKARAC POGINUO, DECAK KRITICNO

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko podneva dogdila u Smederevu, u neposrednoj blizini kaarne Vojske Srbije, N.P. iz Smedereva, vozač “opel kadeta kabriolet”, na licu je mesta poginuo, a desetogodišnjak K.P, koji je bio s njim u kolima sa teškim povrdama je prebačen u Beograd. Ima povrede glave i prelome kostiju i u kritičnom je stanju

Prema izjavama očevidaca, do nesreće je došlo kada je “opel kadet” kabriolet, u kom su bili Nikola i njegov sin, krenuo u preticanje dva vozila preko pune linije.

Tom prilikom kabriolet, koji je vozio Nikola, direktno je udario u “mazdu, u kojoj je lakše povređen stariji bračni par.– Kabriolet se nakon sudara odbio i udario u betonski stub. Od siline udarca vozač je ispao iz vozila, isprevrtao se po putu i na mestu poginuo. Dečak je ostao u kabrioletu i davao je znake života kad su stigli policajci i hitna pomoć – priča očevidac.Iako se na ovom putu, na nizbrdici, ne vide tragovi kočenja, očigledno je da je u pitanju bila velika brzina.

U smederevskom osnovnom tužilaštvu rekli su nam juče da je istraga još u toku– Imamo izjave očevidaca, ali ćemo sve proveriti i na snimcima kamera, kojih ima na ovoj deonici. Takođe, treba da utvrdimo da li je nastradali muškarac, koji je upravljao kabrioletom, eventualno bio pod dejstvom alkohola ili narkotika i kolikom se tačno brzinom kretao na ovom mestu gde nije dozvoljeno preticanje – navode u osnovnom tužilaštvu u Smederevu.

Kako nam je potvrđeno u smederevskoj bolnici, bračni par iz “mazde” nije životno ugrožen, ali dečak K. P. jeste.– Dečak ima povrede glave i prelom butne kosti i on je zbog težine povreda prevezen u beogradski Urgentni centar, gde se lekari bore za njegov život – naveli su u smederevskom zdravstvenom centru.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI