Sanjin Sefic UHAPSEN u Srbiji

MINISTAR POLICIJE OTKRIO: Ubica devojaka u Sarajevu uhapšen u Srbiji!
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je Sanjin Sefić, osumnjičen da je u Sarajevu usmrtio dve devojke, a potom pobegao u Srbiju, “u rukama srpske policije”!

Kako je Stefanović naveo, on će biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvek pogode događaji poput stradanja nedužnih devojaka u Sarajevu, ali je nasa policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji nacin ogreše o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji – naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje poternice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dve devojke u Sarajevu i potom pobegao u Srbiju, i rešenje o određivanju pritvora.

To je za BHRT ranije potvrdila sudija u Kantonalnom sudu Sarajevo Jasmina Begić.

Ta televizija navodi da će naredba biti prosleđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima – rekao je ministar Stefanović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI