SANDA RASKOVIC IVIC IZBACENA IZ DSS

Sanda Rašković Ivić, doskorašnja predsednica DSS izbačena je iz ove partije, saznaje nas portal
 Kako saznajemo, predsedništvo DSS potvrdilo je odluku Izvršnog odbora stranke i izbacilo Ivićevu zbog stranačke nediscipline.Ona je odluku Predsedništva za “Novosti” ironično prokomentarisala: 
Evo, nadam se sada da je DSS mojim isključenjem rešio sve svoje probleme i da se ovom odlukom vraćaju na staze političkog uspeha. Jer, jednim “demokratskim” udarcem uspeli su ne samo da izbace iz stranke bivšu predsednicu koja ih je vratila u Narodnu skupštinu već i da ugase sopstveni poslanički klub. To je zaista veliki uspeh.
Raskol između Rašković Ivićeve i rukovodstva stranke najpre se otvorio pošto se ona suprotstavila lokalnim koalicijama DSS sa SNS.

Po dolasku Miloša Jovanovića za potpredsednika stranke, ti savezi su potvrđeni na Predsedništvu i Glavnom odboru, a raskol između vrha DSS i Sande Rašković Ivić se produbio.

Čelnici DSS smatraju da savezi sa SNS u pojedinim opštinama nisu ključ sukoba, već je problem namera Rašković Ivićeveve da pristane na zajedničkog predsedničkog kandidata sa svim opozicionim strankama pa i prozapadnim – DS, SDS, Dosta je bilo, LDP…

Za čelnike DSS, ta stranka mora da održava istu distancu u odnosu na naprednjake i “evrounijatsku” opoziciju. 

Slaviša Ristić, poslanik DSS sa Kosova i Metohije koji je takođe odbio da podrži smenu Vukadinovića iz poslaničkog kluba, nije sinoć isključen iz članstva stranke iako se i to očekivalo.

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije na večerašnjem zasedanju prihvatilo je predlog Izvršnog odbora o brisanju iz evidencije članstva narodne poslanice Sande Rašković Ivić , u skladu sa Statutom stranke. Odluka je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan člana Predsedništva, Vukosava Tomaševića.

Sanda: To je nešto što se očekivalo

Doskorašnja predsednica DSS potvrdila je da je izbačena iz te stranke i navela da je cilj takve odluke bio da se rasformira poslanički klub DSS.

– Da izbačena sam iz stranke. To je nešto što se očekivalo. Presedništvo je donelo takvu odluku. Oni su to već ranije to najavljivali. Cilj im je bio da se rasformira poslanički klub, koji je u DSS, jedini i funkcionisao. Nisam iznenađena. Ostajem u Skupštini. Braniću ideju demokratije koju nisam našla u DSS, već u kući učeći od mog oca – rekla je Rašković Ivić za nas portal

Raskol u DSS počeo je kada je krilo predvojđeno Milošem Jovanovićem preuzelo primat u stranci, što je za posledicu imalo odlazak i isključenje nekad vodećih funkcionera stranke. Danas je na red došlo i isključenje bivše predsednice DSS, a do kakvih promena će još doći u DSS ostaje da se vidi u narednim danima.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI