Samsung povukao iz proizvodnje Galaxy Note 7

Samsung obustavio proizvodnju Galaxy Note 7 . Samsung je odlučio da privremeno obustavi proizvodnju ovog modela pemetnog telefona u dogovoru sa nadležnim južnokorejskim, američkim i kineskim službama za zaštitu potrošača

SEUL – Južnokorejska kompanija Samsung obustavila je proizvodnju modela pametnog telefona “Galaxy Note 7”, javila je danas agencija Jonhap.Kompanija nije komentarisala izveštaj agencije koja se poziva na dobavljače Samsunga

Prema izvoru Jonhapa, Samsung je odlučio da privremeno obustavi proizvodnju ovog modela pemetnog telefona u dogovoru sa nadležnim južnokorejskim, američkim i kineskim službama za zaštitu potrošača.

Kupci su prijavili da im se telefon Model “Galaxy Note 7”, koji se u avgustu pojavio na tržištu, zapalio tokom punjenja. Samsung je potvrdio 35 takvih slučajeva.

Samsung je ranije saopštio da je prodao više od milion tih modela.

Kompanija Samsung je obustavila prodaju najnovijeg modela pametnog telefona Galaksi Nout 7, zbog velikih problema sa baterijom telefona, koje su dovele do 35 eksplozija aparata za vreme punjenja baterije, objavila je danas ta kompanija.

Gigant u proizvodnji pametnih telefona, Samsung, saopštio je da povlači iz prodaje svog najnovijeg modela Galaksi Nout 7 (Samsung Galaxy Note 7) zbog greške u proizvodnji baterije, prenosi BBC.

Odluka je doneta nakon izveštaja SAD i Južne Koreje u kom se navodi da telefon “eksplodira” za vreme punjenja baterije.

Samsung će kupcima u Srbiji zameniti uređaje Galaxy Note7

Predstavništvo Samsunga u Srbiji saopštilo je danas da će svim kupcima koji već poseduju smartfone Galaxy Note7, telefoni biti zamenjen novim uređajima već narednih nedelja.

“Svim kupcima koji već poseduju uređaje Galaxy Note7, dobrovoljno ćemo uređaj koji sada imaju zameniti novim tokom narednih nedelja”, navodi se u saopštenju Samsunga dostavljenom Tanjugu.

“Povodom nedavno prijavljenih slučajeva vezanih za novi telefon Galaxy Note7, sproveli smo temeljno istraživanje i utvrdili da se radilo o problemu sa baterijom. Do 1. septembra je u celom svetu prijavljeno 35 slučajeva i trenutno sprovodimo temeljnu kontrolu zajedno sa našim dobavljačima kako bismo na tržištu izdvojili baterije koje su eventualno loše”, navodi se u saopštenju predstavništva Samsunga u Srbiji.

“Tesno sarađujemo sa našim partnerima kako bismo osigurali da se postupak zamene izvrši što je moguće lakše i efikasnije”, dodaje se u saopštenju.

Samsungov novitet sa greškom je plasiran 19. avgusta, a dobio je dobre ocene kritičara i korisnika.

Telefon sadrži i skener pomoću kojeg korisnik može da zaključa svoj telefon, nakon čega može da se ponovo upali isključivo skeniranjem zenice vlasnika.

Ovaj telefon je bio dostupan korisnicima u Srbiji po promotivnoj, akcijskoj ceni od oko 123.750 dinara.

Peh sa modelom Galaxy Note7 nije mogao doći u gorem trenutku za Samsung, pošto iduće nedelje tradicionalni rival, Epl, predstavlja novi ajfon 7, kažu analitičari.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI