SAD : OSTAVKE ZBOG HAKOVANIH MAILOVA

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je u ponedeljak da optužbe SAD da Moskva stoji iza hakovanja kompjutera Demokratskog nacionalnog komiteta predstavljaju uvredu i da su nedostojne

 

Direktorka američkog Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Ejmi Dejsi podnela je danas ostavku na tu funkciju nakon što su se u javnosti pojavile hiljade hakovanih mejlova DNC-a, potvrđeno je Rojtersu.

Agencija navodi da je ostavka Dejsijeve usledila nakon prošlonedeljnog odlaska sa funkcije predsednice DNC-a Debi Vaserman Šulc. Prema informacijama Rojtersa. Očekuje se da će DNC napustiti i direktor za komunikacije Demokratske partije Luis Miranda.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je u ponedeljak da optužbe SAD da Moskva stoji iza hakovanja kompjutera Demokratskog nacionalnog komiteta predstavljaju uvredu i da su nedostojne, javio je Interfaks, a preneo Rojters.

Rusko ministarstvo je navelo i da Vašington nije saopštio optužbe putem zvaničnih kanala.

Rojters prenosi i izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova koji je kazao da su optužbe SAD o hakovanju mejlova Demokratske partije deo zataškavanja osmišljenog da bi se sakrila činjenica o manipulisanju američkom predizbornom kampanjom.

Peskov je u razgovoru sa novinarima naveo da su optužbe o ruskoj umešanosti koje je iznela kandidatkinja Demokratske partije za predsednicu SAD Hilari Klinton bile apsurdna emocionalna predizborna retorika kojoj nedostaju činjenice.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI