RUSI I AMERIKANCI NA IVICI RATA, KREMLJ UPOZORIO: Ako krenete u napad na Siriju, posledice ce biti strasne!

RUSI I AMERIKANCI NA IVICI RATA, KREMLJ UPOZORIO: Ako krenete u napad na Siriju, posledice će biti strašne!
Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je SAD da će u slučaju da pokrenu vojnu akciju u Siriji “izazvati tekstonski poremećaj na Bliskom istoku”
 

Nekoliko dana ranije, šef Stejt departmenta Džon Keri najavio je da su “SAD su na ivici da suspenduju pregovore sa Rusijom”. Da li je zaoštravanje retorike najava novih, još jačih sukoba?

Ako SAD pokrenu direktnu agresiju prema Damasku i sirijskoj vojsci, to će uzrokovati strašnu tektonsku promenu ne samo u toj zemlji, već i u čitavom regionu”, istakla je Zaharova tokom televizijske emisije, koja će u celini biti emitovana večeras.

Bez vlade u Damasku, u Siriji će nastati politički vakum, koji bi ispunile “takozvane umerene snage koje, zapravo, nisu umerene, već su teroristi svih vrsta, a sa njima ne može da bude razgovora”, rekla je Zaharova.

Sa druge strane, američke nacionalne bezbednosne agencije razmatraju opcije, među kojima i neke nove, za rešenje sirijske krize, rekao je pre dva dana danas zamenik državnog sekretara Entoni Blinken.

Prekid vatre u Siriji, koji su nedavno dogovorili SAD i Rusija, nedavno je propao, a ruski avioni su danas bombardovali položaje pobunjenika severno od grada Alepo.

Rusija i SAD u Siriji podržavaju suprotstavljene strane u konfliktu. Napetosti između ovih zemalja eskalirale su nakon propasti primirja prošlog meseca, pri čemu su se velesile međusobno krivile za neuspeh.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI