RUMUN SILOVAO PA ZASAVIO STARICU : DOBIO 35 GODINA

SILOVAO I ZADAVIO STARICU ZA KOJU JE RADIO! Rumunu 35 godina robije za stravičan zločin!
Potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Požarevcu Vasileu Uktuu (50) zbog zločina u Starčevu kod Petrovca na Mlavi. Osuđen jer je marta prošle godine napastvovao, pa zadavio osamdesettrogodišnju Slavku Stević u njenoj kući

Apelacioni sud potvrdio je presudu požarevačkog Višeg suda, kojim je rumunski državljanin Vasile Uktu (50) osuđen na 35 godina zatvora jer je prošle godine silovao i ubio Slavku Stević (83) iz Starčeva kod Petrovca na Mlavi. Ovaj zločin dogodio se 23. marta 2015. godine, u kući nastradale starice, u kojoj je ona živela sama.

Njeno beživotno telo, na krevetu u sobi, pronašao je jedan od meštana susednog sela Dubočka, koji je o tome odmah obavestio policiju. Nakon obavljenog uviđaja na licu mesta, na telu su uočene brojne povrede i modrice, što je ukazivalo na nasilnu smrt. Zbog toga je telo prebačeno na obdukciju u požarevačku Opštu bolnicu, koja je potvrdila prvobitne sumnje.

– Obdukcijom je utvrđeno da je starica najpre brutalno pretučena, jer su joj bila polomljena rebra i povređene ruke i noge. Nakon batinanja, ona je silovana, a onda zadavljena rukama – navedeno je u optužnici.

Pretragom kuće ubijene starice, koja je godinama živela sama, nisu uočeni tragovi bilo kakve premetačine, pa se pretpostavlja da krađa nije bila motiv ovog zločina. Već narednog dana, policija je uhapsila rumunskog državljanina Vasilea Uktua, koji je imao prijavljeno prebivalište u selu Dubočka.

Njemu je najpre određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega je predat višem javnom tužiocu u Požarevcu, zbog sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i teško ubistvo. 

Tokom istražnog postupka ispostavilo se da je Uktu odranije poznavao Slavku, jer je njegova supruga radila kod nje kao kućna pomoćnica. Ovaj rumunski državljanin u Srbiji je boravio više od 20 godina, jer je u mnogim seoskim domaćinstvima na području petrovačke opštine radio kao ispomoć u poljoprivrednim poslovima.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI