“Ubice mog oca” Rezija Predrag Antonijevic

Mesto dešavanja – Beograd. Vreme – sadašnje. Aleksandar Jakovljević, koga tumači Vuk Kostić, je mlad, ali već iskusni inspektor. On dobija prvi veliki slučaj – rešavanje ubistva ćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača. Paralelno sa istragom, koja ide u nekoliko pravaca, Aleksandar je rastrzan između dve žene sa kojima radi na slučaju: mlade laborantkinje stažistkinje Jelene (Nina Janković), u koju je iskreno zaljubljen, i javnog tužioca Marije (Katarina Radivojević), sa kojom je u vezi. Otkriva da je smrt njegovog oca, nekadašnjeg policijskog inspektora, misteriozna i na čudan način povezana sa slučajem na kojem trenutno radi. U borbi za istinu rizikovaće i sopstveni život.

Glumačku ekipu čine i: Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Slavko Štimac, Mirjana Karanović… Scenaristi deset jednočasovnih epizoda su Nataša Drakulić i Predrag Antonijević, koji je i reditelj serije.

– Serija „Ubice mog oca” je početak jedne, nadam se, lepe tradicije te vrste serija na domaćim televizijama – rekao je urednik serije Marko Novaković. – Snimaćemo do kraja septembra, a emitovanje je planirano za oktobar.

Reditelj Predrag Antonijević otkriva da je bioskopski program, bar što se Amerike tiče, namenjen uglavnom mladima do 25 godina.

– Filmovi za ostale gledaoce se vrlo retko prave, jer srednju i stariju generaciju malo je teže „izvući” iz kuće, pa se neminovno akcenat poslednjih godina stavlja na serije. Medijske kuće ulažu mnogo novca u taj program. Samo je za „Marka Pola” uloženo više od 130 miliona dolara. Televizija više nije utešna nagrada, nego je postala prestiž. Mislim da je Srbija na dobrom putu i da prati svetske trendove – zaključuje reditelj, koji posle duže pauze potpisuje neki projekat u domovini.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI