ROLAN GAROS: DJOKOVIC VINOLAS 3:0

Novak Đoković plasirao se u četvrtfnale Rolan Garosa pošto je pobedio Alberta Ramosa-Vinolasa sa 3:0 (7:6, 6:1, 6:3)
NOVAK GJOKOVIC ROLAN GAROS 2017


Naredni rival baniocu titule biće Austrijanac Dominik Tim, koji je prehodno savladao Argentinca Orasija Sebaljosa 6:1, 6:3, 6:1.

Novak je imao dva lica u ovom meču. Igrao je o sjaja do očaja, ali je na kraju u tri seta dobio duel.

Početak je bio loš, Vinolas je va puta pravio brejkove, i naš as je morao tokom celog prvog seta da juri protivnika, a na kraju je ovaj deo igre dobio u taj-brejku.

U drugom setu je drugi rket sveta igrao onako kako zna što mu je u velikoj meri olakšalo posao, pa je veoma brzo došao do 2:0.

Početak trećeg seta obeležila je velka borba, ali kada je Novak u šestom gemu napravio brejk, bilo je jasno da je prelomio duel i potom je rutinskipriveo meč kraju.

TOK MEČA

Treći set:

SET I MEČ! Bez problema je Đoković odserirao za pobedu i plasman u četvrtfinale Rolan Garosa.

Odličan servis gem Đokovića, koji je potvrdio brejk i sada ga jedan gem deli od plasmana u četvrtfinale – 5:2. Uzeo je gem na svoj servis, pa će Novak morati da servira za pobedu – 5:3.

Prekinuo je Đoković niz rivala, i najpre poveo 3:2, a onda napao servis protivnika i uspeo da stigne do brejka – 4:2.

Pad koncentracije u igri Novak Đokovića, što je Vinolas surovo kanio i oduzeo mu servis bez izgubljenog poena. Potom je potvrdio brejk, alinije bilo nimalo lako. Novak je imao brejk loptu, a taj poen je bio presudan. Čak 41 put je loptica prešla mrežu, a poen je nakraju priopao Špancu, koji je potom uzeo još dva i izjednačio – 2:2.

Malo nesiguran početak našeg tenisera. Iao je Vinolas priliku za brejk, ali se Novak izvukao i poveo sa 1:0. Deprimiran zbog propuštene brejk lopte, Španac je olako prepustio svoj servis gem Đokoviću – 2:0.

Novakovu borbu za četvrtfinale gleda i njegov bivši trener Boris Beker, i to iz novinarkse lože.

Drugi set:

Novi brejk Đokovića, koji mu je doneo i drugi set. Imao je Vinolas 40:0, ali Novak nije odustajao i hteo je da završi posao u ovom gmu kako bi treći set počeo svojim servisom. To mu je na kraju i uspelo – 6:1.

Upisao se Vinolas u ovom setu. Uspeo je Španac da prekine sriju drugog reketa sveta, ali je Novak u narednom gemu ponovo uvećao prednost – 5:1.

Dupli brejk Đokovića, koji u ovi trenucima nema milosti prema Špancu. Još jednom mu je oduzeo servis, a onda i potvrdio brejk – 4:0.

Odličan početak Đokovića, koji na krilima osvojenog prvog seta igra na početku drugog. Oduzeo je servis protivniku iskoristivši treću brjek loptu, a oda je bez izgubljenog poena potvrdio brejk – 2:0.

Prvi set:

Nije moglo bez drame ni u taj-brejku. Odličo je počeo Đoković sa dva mini brejka poveo 4:0 i činilo se da ima prvi set u džepu. Međutim, Vinolas se vratio na 4:4, ali je u finšu Novak bio koncentrisan, napravio novi mini brejk, što mu je donelo vođstvo – 7:6.

Proradio je servis Đokoviću što mu umnogome olakšava posao, a i Vinolas je više počeoda greši u poslednjioh nekoliko gemova – 6:5. Izdržao je Španac pritisak i izborio taj-brejk – 6:6.

Đoković je u finišu gema prvi put došao do vođstva u eču – 5:4. Bilo je napeto u narednom gemu, Novak je došao do 40:40, ali ne i do brejk lopte – 5:5.

Ekspresno je smanjio Novak zaostatak, a onda uz mnogo truda stiao do brejk lopte i iskoristio je za izjednačenje – 4:4.

Taman je Đoković uhvatio ritam, razigrao se, ali ga je Vinolas ekspreso zaustavio! Španac je iskoristio treću brejk loptu, a onda u narednom gemu potvrdio brejk i sve je bliži osvajanju prvog seta – 4:2.

Iscrpljujući treći gem, koji je trajao 15 minuta, i na kraju je pripao Đokoviću. Dve brjk lopte je spasao Đoković i na kraju iskoristi šestu gem loptu – 1:2. Potom je drugi reket sveta bez izgubljenog poena oduzeo servis rivalu za 2:2.

Loše je Đoković otvorio meč. Prvi je servirao i protinik je odmah napravio brejk, a potom je Vinolas bez izgubljenog poena i potvrdio brejk – 0:2.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI