RIO : Spankinje prejake za Srbiju IDEMO NA BRONZU

 Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da izbori meč za zlatnu medalju, pošto je u polufinalu Olimpijskih igara selekcija Španije bila bolja sa  68:54 (20:9, 13:19, 20:10, 15:16). Izabranice Marine Maljković još uvek imaju šansu za medalju, a u subotu od 16:30 po srpskom vremenu za bronzano odličije  boriće se sa poraženim iz meča između Francuske i SAD.

Špankinje su odigrale odlično u prvoj četvrtini i potpuno zaustavile srpsku reprezentaciju. Izabranicama Marine Maljković malo toga je u prvom periodu polazilo za rukom, pa Crvenoj furiji nije bilo teško da dođe do velike prednosti. Do sredine prvog perioda rezultat je bio u egalu, da bi Špankinje do kraja četvrtine stekla dvocifrenu prednost.

Bolje su zaigrale srpske košarkašice u drugoj četvrtini, a pokretač je bila Tamara Radočaj. Na krilima njene dobre igre Srbije je počela da smanjuje prednost Španjolki i čak dođe do 22:20, ali su i dalje bile prisutne greške u napadu Srpkinja. Špankinje su to umele da iskoriste, pa su ipak uspele da do velikog odmora sačuvaju prednost.

Veoma loše je reprezentacija Srbije ušla u nastavak meča. Kao da je poluvreme više prijalo Špankinjama, Crvena furija ponovila je prvu deonicu, a isto je nažalost učinila i Srbija

Špankinje su to iskoristile da bi ponovo stekle dvocifrenu prednost, a u 28. minutu bilo je 46:30. Mada su se srpske reprezentativke trudile da smanje zaostatak, Špankinje su lako dolazile do poena, pa je i posle 30 minuta njihovo vođstvo bilo dvocifreno.

Nije se mnogo toga promenilo ni u poslednjih 10 minuta utakmice. Obe reprezentacije imale su problema sa efikasnošću i posle pet minuta igre postignuto je tek osam poena. Špankinjama se nije žurilo, a Srpkinje jednostavno nisu imale snage ni da pokušaju da načine preokret do kraja meča, pa je Furija zasluženo otišla u finale.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI