RIO : ODBOKA (ZENE) SRBIJA PORTORIKO 3:0 ZA SADA ODBOJKASICAMA SVE IDE GLATKO

Posle Italije maksimalna pobeda upisana je i protiv Portorika (3:0).

 

Posle Italije i ubedljivih 3:0, odbijkašice Srbije pobedile su u 2. kolu Portoriko bez izgubljenog seta – 3:0 (29:27, 25:18, 25:20). Ovim trijumfom izabranice našeg selektora “kaparisale” su mesto u četvrtfinalu, a sledeći meč igraju za dva dana (10. avgust) protiv SAD.

Početak susreta, ustvari prvi set, imao je sličan scenario kao i duel protiv Italijanki u 1. kolu. Srpkinje su lako povele i držale konce seta u svojim rukama. Držale do pred kraj kada Portorikankama dozvoljavaju, prvo, da se vrate u set, a onda i da prete da isti dobiju. Međutim, “na razliku” dobijamo set, ali i samopouzdanje. Za razliku od naših devojaka protivnice padaju.

Istina, i naše odbojkašice su grešile više nego što se očekivalo, ali je kvalitet bio na našoj strani. Drugi set je bio mnogo bolji od prvog, dok se u trećem, ispostaviće se, poslednjem opet malo više “dramatizovalo”. Posle 8:5 za nas protivnice stižu i sve do 17:17 se igralo poen za poen. Tada Jovana Stevanović, ćerka poznatog fudbalskog trenera Gorana “plavog” Stevanovića,sa dva vezana bloka blokira protivnice. Pre meč lopte bilo je 24:18, a drugu smo iskoristili.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Brankica Mihajlović sa 16 poena, a Jovana Brakočević osvojila je 13.

GRUPA B 2. kolo:

SRBIJA – Portoriko 3:0
SAD – Holandija 3:2
Kina – Italija 3:0

 TABELA: Srbija 6, SAD 5, Kina 4, Holandija 3, Italija 0, Portoriko 0.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI