RIO : IVANA MAKSIMOVIC I ANDREA ARSOVIC OSTALE BEZ MEDALJA

JOŠ JEDAN ĆORAK! Krah Ivane Maksimović i Andree Arsović u borbi za finale Mnogo smo očekivali od Ivane Maksimović Anđušić i Andree Arsović u disciplini 50 metara trostav, ali Srpkinje nisu uspele da se domognu finala

 

Početak kvalifikacija nije bio obećavajući i vrlo brzo nakon toga postalo je jasno da su male šanse da se naše strelkinje nađu u finalu. Ivana je kvalifikacije završila na 19. mestu, a Andrea na 28.

Ivana je iz klečećeg stava imala dva puta po 96 krugova, ukupno 192. Naredne dve serije su bile bolje, kada je pucala iz ležećeg stava, 98 i 99, ali ni taj rezultat nije joj doneo mesto među 20 najboljih. Ni tokom poslednje dve serije iz stojećeg stava nije uspela da nadoknadi propušteno, pa je takmičenje okončala sa 578 krugova.

S druge strane, Andrea je loše počela i tako završila. Posle prve dve serije sa 96 i 97 krugova u drugoj seriji ležeći stav je pogodila 98 krugova što je bio njen najbolji rezultat u kvalifikacijama. Međutim, ni to joj nije pomoglo, tada je bilo jasno da je izgubila šanse da se bori za mesto među osam najboljih. Na kraju je bila na 28. mestu sa 573 krug. 

Petra Cublasing iz Italije je lider sa 589 krugova. Švajcarskinja Nina Kirsten je upucala  586, isto kao i Olivija Hofman iz Austrije i Du Li iz Kine.

UŽIVO

– Andrea Arsović u poslednjoj šestoj seriju upucala je 96 krugova, 186 u ležećem stavu, a ukupno 753. Ivana se malo popravila u poslednjoj seriji sa 96 krugova. Kvalifikacije je okončanala sa sa 578 krugova.

– Ni Ivana nije ništa boja. U pretposlednjoj seriji i najlošiji skor u kvalifikacijama, samo 93 kruga. Ostale su naše devojke bez finala, samo nam preostaje da sačekamo kraj serije i zvaničnu potvrdu.

– Katastrofa Arsovićeve, koja u prvoj seriju stojećeg stava pogađa samo 91 krug.

Pada Maksimovićka na 22. mesto. Loš početak pretposlednje serije definitivno je potvrda da od finala nema ništa. Da bi bila među osam najboljih morala bi da puca bez greške.

– Ivana je trenutno 16. sa 389 krugova, ali tek treba da puca, Andrea je na 33. mestu sa 404.

Za sada su Srpkinje daleko od finala. Ivana je posle dva stava 20, a Andrea na dalekom 31. mesto, pa je ona završila borbu za finale. Potrebno joj je čudo.

Stojeći stav

Prva Holanđanka Hofman koja ima dva puta po 99 u ovoj seriji. Petra Cublazing iz Italije je druga, ima za sada dve “stotke”.

– Najbolji razultat Andree do sada, upucala je 98 krugova u drugoj seriji ležećeg stava, koji  završava sa 194 kruga.

– Umalo stotka. Ivana u drugoj seriji ležećeg stava pogađa 99 krugova i sa ukupno 197 napreduje do 21. pozicije.

– Andrea ne napreduje u ležećem stavu u prvoj seriji ima 96 krugova. Za sada je na dalekom 31. mestu. Na polovini gađanja srpske strelkinje nam ne ulivaju nadu da mogu do finala!

– Ivana je mnogo bolje počela ležeći stav, sa tri desetke. Prvi seriju završava sa 98 upucanih krugova. Najbolje do sada.

Ležeći stav

– Ivana Maksimović i u drugoj seriji ima 96 upucanih krugova. Ukupno 192! Srebrna iz Londona je na malo je reći lošem 28. mestu.

– Andrea Arsović u drugoj seriji s kolena ima 97 upucanih krugova – ukupno u ovom stavu 193. Trenutno je na 22. mestu.

Austrijanka Olivija Hofman ima sve desetke i maksimalnih 100 poena posle prve serije.

– Andrea posle prve serije u klečećem položaju ima 96 upucanih krugova, kao i Ivana.

Variraju pozicije Ivane i Andree tokom klečećeg stava. Ivana je trenutno 11. sa 69 krugova u prvoj seriji, a Andrea 23. sa 96.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI