RECEPT DANA Njoke s četiri vrste sira

Odličan obrok za ljubitelje testenina!

POTREBNO JE:

500 ml slatke pavlake

70 g parmezana

30 g gorgonzole

70 g mocarele

70 g tvrdog sira

1,5 kašika brašna

1 kg smrznutih njoki

2 kašike prezli

malo seckanog peršuna

so

biber

2 jajeta.

PRIPREMA: Skuvajte njoke prema uputstvu. U širokoj plitkoj posudi, na laganoj vatri, kuvajte slatku pavlaku i sireve. Mešajte dok se sirevi ne otope. Umešajte brašno, posolite i pobiberite, pa sklonite sa vatre. Umešajte jaja i dodajte malo peršuna. Njoke stavite u jednu veliku vatrostalnu posudu. Prelijte ih pripremljenim umakom i pospite sa malo prezli. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta.

Najpoplarnije
Facebook Comments
Share

Leave a Reply