RATKO MLADIC IMA POSLEDNJU ZELJU NA SAMRTI

Kada umre, Ratko Mladić (73), koji u pritvoru Haškog tribunala čeka presudu po optužnici za ratne zločine i genocid u Srebrenici, želi da bude sahranjen pored svoje ćerke Ane, koja je pod nerazjašnjenim okolnostima preminula 24. marta 1994.

Mladićev sin Darko izjavio da je želja njegovog oca, koji se bori za život, da se pokopa pored ćerke.

– On nerado priča sa nama o tome. Uvek nastoji da bude pozitivan. Ali kada je Ana nastradala, on je odmah rekao: “Ja ću biti pored nje” – kratko je o ovoj bolnoj temi rekao Mladićev sin.

Darko Mladić je izjavio da će od Haškog tribunala zatražiti da njegovog oca zbog lošeg zdravstvenog stanja prebace na lečenje van zatvora u Sheveningenu

Mladićev advokat Branko Lukić izjavio je da je odbrana tražila izuzeće sudija Alfonsa Orija i Kristofa Fladža zbog pristrasnosti. Što se tiče Mladićevog zdravstvenog stanja, Lukić kaže:

– Nemamo sve medicinske podatke o Mladićevom zdravstvenom stanju i tražimo da se saopšti kakvu terapiju prima, ali haška procedura za to je složena – kaže Lukić.

On dodaje da je sudija Ori, koji je sudio generalu Stanislavu Galiću, našao u presudi da je kriv i Mladić, a da je Fladž u presudi generalu Zdravku Tolimiru takođe utvrdio Mladićevu krivicu

– Mladić je pred ovim Tribunalom osuđen u predmetima u kojima nije učestvovao. Presuđeno mu je i u predmetu Karadžić, Popović, Krstić. Jedan kuriozitet u funkcionisanju ovog tribunala su presuđene činjenice – rekao je Lukić

Prema njegovim rečima, izuzetno su male šanse da se dokaže da nije tačno nešto što je sudija u svojoj prethodnoj presudi utvrdio kao takvo, te da je ishod Mladićevog suđena već poznat.

 

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI