RAT U SPS: Ruzic ponovo pokusava da smeni Dacica

Nikako da bude malo mira u SPS-u, a nakon tuče potpredsednice Dijane Vukomanović i članice GO Ivane Petrović, i otvorenog rata na relaciji Nenad Borovčanin i Ivica Dačić, sve su glasnije priče o raskolu i podeli na funkcionere i članove koji su verni lideru i na one koji, s druge strane, žele da na čelu stranke vide Branka Ružića.

Kako saznaje naš portal, u SPS-u su formirani klanovi, a izbijanjem najnovijih afera, kao što su tuča „Dačićevih miljenica“ i nezadovoljstvo funkcionera Borovčanina i Tončeva time što ih lider socijalista nije postavio za potpredsednike, rat onih „vernih Ivici“ i, s druge strane, Ružićevih „poklonika“ se rasplamsao.

– Mnogo se nezadovoljstva nagomilalo i sve je više onih koji u Ružiću vide Dačićevog naslednika, naročito kada je u pitanju omladina. Lidera socijalista na ovom mestu može samo da zadrži ulazak u Vladu Srbije – kaže naš izvor iz vrha SPS-a.
Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović kaže za NAS PORTAL da se odgovor na pitanje želi li Ružić da bude šef SPS-a može dobiti samo stručnom analizom podsvesti i snova potpredsednika stranke.

– Ne znam da li Ružić tajno želi da dođe na čelo stranke, ali znam to da mi je mnogo puta rekao da u Dačiću vidi lidera. Mimoilaženja u stavovima između Branka i Ivice ima, ali to je sve normalno – kaže potpredsednica SPS-a i dodaje da je sve predimenzionirano kada je reč o raskolu u SPS-u.

– Mnogo se daje značaja izjavama pojedinih funkcionera, koji samo iznose svoje lične stavove, a to zaista nije strašno. Ono što ja znam je to da se uvek na glasanju pokaže jedinstvo partije – kaže ona. Sa potpredsednicom stranke slaže se i Milutin Mrkonjić, koji u kratkoj izjavi za NAS PORTAL o navodnom raskolu u stranci kaže:
– Ma kakav raskol, u SPS-u vlada idila i harmonija.
Potpredsednik SPS-a Branko Ružić i lider stranke Ivica Dačić nisu želeli da prokomentarišu navodne podele u stranci.

Ružiću građani veruju više nego Tomi i Šešelju!

Prema istraživanju „Faktor Plusa“, kada je reč o političarima koji nisu na vlasti ili na ministarskim mestima, građani najviše veruju potpredsedniku SPS-a Branku Ružiću. Njegove stavove i reči građani Srbije više odobravaju nego, na primer, reči i stavove Bojana Pajtića, Vojislava Šešelja, Borisa Tadića, Dragana Šutanovca, Tomislava Nikolića, a po procentima je izjednačen sa Ivicom Dačićem

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI