RASPALA SE KOALICIJA DJILAS, JANKOVIC, JEREMIC

Lideri PSG i Narodne stranke Saša Janković i Vuk Jeremić, dojučerašnji koalicioni partneri Dragana Đilasa, odmah posle izbora u Beogradu najavili su da će osnovati zasebne odborničke grupe

 

Od ukupno 26 odbornika, koliko je osvojila Đilasova lista, Janković je za sebe uzeo osam, a Jeremić sedam mandata, što je dovoljno za pravljenje sopstvenih klubova. Kolikoje ova koalicija trula govori i činjenica da je i Borko Stefanović za svoju marginalnu Levicu Srbije uzeo dva odbornika, a po jedan su dobili Janko Veselinović i Sindikat Sloga. Đilasu je tako ostalo samo seam fotelja u gradskom parlamentu!?!

Sujete su pobedilePrema rečima naših izvora, Đilas je potpuno svestan da mu

Neprirodna koalicija“Samo što su se izbori završili, a oni su se podelili. Đilasova koalicija i jeste bila neprirodna”Aleksandar Marković, poslanik SNS

Janković i Jeremić ubrzo mogu okrenuti leđaĐilas može da računa samo na sedam odbornika, koji su njegovi kadrovi na listi. Jeremić i Janković su već blizu odluke da osnuju sopstvene odborničke grupe.

Pravdaju se da će tako imati više vremena za nastup u Skupštini Beograda, ali svi znaju da je pravi razlog svađa i međusobne optužbe za loše izborne rezultate. Sujete su i ovog puta pobedile – objanjava Informerov izvor, koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da Đilas sprema “kontraudar”.– Njegova idej je da osnuje svoju partiju i privuče nezadovoljne funkcionere PSG i Narodne stranke, kojih ima dosta, ali i simpatizera DS Dragana Šutanovca, koji je doživeo izborni fijasko. Janković i Jeremić, na drugoj strani, znaju za ovaj Đilasov plan, pa brže-bolje žele da odvoje ono što mogu odvojiti – prenosi Informerov izvor.

Komentarišući ove navode, poslanik SNS Aleksandar Marković ističe da je raspad koalicije sasvim očekivan politički rasplet.

Raspodela odbornika

* Dragan Đilas 7
* Saša Janković 8
* Vuk Jeremić 7
* Borko Stefanović 2
* Janko Veselinović 1
* Sindikat Sloga 1
UKUPNO 26

što su se izbori završili, a oni su se već podelili. Sasvim je jasno da je Đilasova koalicija bila neprirodna. Setimo se šta su jedan o drugom govorili pre nego što ih je njihov gazda naterao da se udruže u jednu izbornu listu. Očekujem dalja raslojavanja u ostacima nekadašnje Demokratske stranke, koja nakonnedeljnih izbora više praktčno ni ne postoji – naglašava Marković.Očekivani razlazPolitički analitičar Dejan Vuk Stanković, na drugoj strani, smatra da se verovatno radi o dogovoru da posle izbora svako ide svojim putem.Za Đilasa i njegove koalicione partnere ujedinjujući faktor bila je zamisao o rušenju Vučića i juriš na gradsku kasu. Pošto plan nije uspeo, svako je otišao na svoju stranu – zaključuje Stanković.

Informer

Đilas osniva novu stranku?!

Kako smo pisali početkom februara, Đilasov plan jeste da formira

Moj ugao

MIŠEL ZUBENICA
ANALITIČAR

Zbog sujeta koje su predstavnici opozcije pokazali u prethodnom periodu, ne bi bilo iznenađujuće i da ovi poslanički klubovi uđu u međusobne sukobe.

novu stranku, čime bi ‘zabio nož’ u leđa koalicionim partnerima Jankoviću i Jeremiću, koji su ga podržali na izborima.Bivši predsednik DS, smatraju stručnjaci, pretenduje na iste birače kao i njegovi koaicioni partneri, pa će njegova nova partija verovatno progutati Jankovićev PSG i Jeremićevu Narodnu stranku.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI