RASPADA SE KOALICIJA DJILAS JANKOVIC JEREMIC

Dragan Đilas za izborni poraz optužio je Vuka Jeremića. Đilas, Janković i Jeremić u nedelju osvojili tek 18,8 osto glasova birača

 

Dosovski koalicioni partneri Dragan Đilas i Vuk Jeremić, nezadooljni rezultatom u Beogradu, ozbiljno su se posvađali u izbornoj noći, saznaje Informer.

Borba za liderstvo u opozicijiOčigledno je da dolazi do olitičke borbe za liderstvo u opoziciji u Srbiji
Vladimir Vuletić, sociolog

Naši odlično obavešteni izvori tvrde da je Đilas direktno optužio Jeremića kao krivca za to što je dobio maje od 20 odsto glasova Beograđana. On je Vuku otvoeno rekao da je za sve kriv i da mu je svojim ‘glupavim potezima u kampanji’ samo oduzimao glasove. Bez Vuka, mi bismo imali bar 30 odsto, on nam je najveća greška, rekao je juče pre podne Đilas bliskim saradnicima.

Svađa zbog kritike

Kako saznajemo, svađa Đilasa i Jeremića počela je u nedelju uveče kada je lider NS prokmentarisao da su izborni rezultati mogli biti znatno bolji.

Janković i Jeremić besneli jer je Đilas u kampanji bio u Turskoj

Podsetimo, kako smo već pisali, Janković i Jeremić su pobesneli na Đilasa prošlog meseca jer je usred kampanje bukvalno nestao na dva dana.
– Đilas je 18. februara otišao za Tursku kako bi se video sa devojkom, košarkašicom Anom Dabović.Ne samo što je kampanju stavio u drugi plan nego ni saradnike nije obavestio gde se nalazi. Samo im jeposlao poruku da je u inostranstvu i pojavio se u Beogradu tek 19. februara uveče… – prenosi naš sagovornik.

 Đilas je na ove Vukove reči bukvalno pobesneo! Od momenta kad je dobio prve rezultate nije bio nimalo zadovoljan, a kritika koalicionog partnera bila je samo kap koja je prelila čašu. Đilas je optužio Jeremića da je glavni krivac za izborni poraz! Rekao mu je u oči da je onom glupom izjavom o Vučiću i Merkelovoj pucao čitavoj koaliciji unoge i jednim potezom izgubio bar deset odsto glasova – prenosi Informerov izvor, koji je prisustvovao svađi.

Reč je o kratkoročnom dilu. Ovo svakako nije bila čvrsta koalicija. Ako Đilas napravi stranku, Jeremić će to shvatiti kao konkurenciju i saradnje definitivno neće biti.I dok se Đilas juče nije oglašavao ovim povodom, Jeremić je indirektno potvrdio da je pukla tikva u žutoj koaliciji. Upitan o nastavku saradnje sa Draganom Đilasom, lider Narodne stranke dosovce je rekao:

– Potrebno je nastaviti razgovore a svima. Nedeljni izbori su lekcija svima da se urazume…Jeremić nije precizirao ko to i zbog čega treba da se urazumi, ali već sama činjenica da je odbio da se direktno izjasni o koaliciji sa Đilasom govori više od stotinu reči.

Sporna koalicija

Sociolog Vladimir Vuletić ocenjuje da je Đilasova i Jeremićea svađa sasvim očekivana i logična.– Izborna koalicija Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Saše Jankovića bila je iznenađenje od samog početka i pitanje je kako su se uopšte sastavili. Očigledno je da sada neminovno dolazi do političke borbe za liderstvo u opoziciji – podvlači Vuletić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI