PUTIN UPOZORAVA: Ustaski rezim u saradnji sa NATO sprema OLUJU 2

Ustaški režim u saradnji sa NATO tajno priprema planove za upad u zapadni deo RS i etničko čišćenje Srba od Brčkog do Banjaluke i Mrkonjić Grada… Kao povod za napad bio bi iskorišćen teroristički napad

Hrvatski vojni i politički vrh u najvećoj tajnosti priprema planove za upad u zapadni deo Republike Srpske i novo etničko čišćenje Srba na prostoru od Brčkog do Banjaluke i Mrkonjić Grada!

Ovo dramatično upozorenje našim bezbednosnim službama pre dve nedelje dostavili su ruski obaveštajci, saznaje Informer!

“NATO prsti”

Kako prenose naši diplomatski izvori, ruske bezbednosne službe preko operativnih veza u Hrvatskoj došle su do konkretnih dokaza o opasnim namerama Hrvatske i NATO pakta.

Strašan ultimatum
Procena je da će Beograd, kad padne RS, morati da sluša i radi kako mu se diktira sa Zapada, odnosno da uđe u NATO i raskine sve veze sa Rusijom
Diplomatski izvor Informera

Plan upada u zapadni deo RS radi se pod firmom vojnih simulacija i vežbi, koje navodno imaju za cilj borbu protiv terorizma i pomoć civilima. Istina je, međutim, da Hrvati spremaju plan za novo etničko čišćenje Srba. Ne smem da govorim o detaljima, ali mogu reći da je Beogradu dostavljena poverljiva dokumentacija koja dokazuje šta sve Hrvati spremaju – kaže naš sagovornik.
Prema njegovim rečima, u pravljenje planova za presecanje RS direktno su umešani NATO oficiri i instruktori.

U spisima se navodi da treba formirati novo faktičko stanje na terenu. Kao povod za upad u RS iskoristio bi se teroristički napad u Hrvatskoj ili Federaciji BiH, u kome bi bilo na stotine žrtava. Zagreb bi onda, pod firmom borbe protiv terorizma, upao u Srpsku. NATO se formalno ne bi mešao u prvih sedam do deset dana krize, koliko Hrvati procenjuju da im treba da završe posao… Posle toga, Srbi bi bili prinuđeni da pristanu na unitarnu BiH, a od RS bi ostalo samo mrtvo slovo na papiru – prepričava izvor Informera, napominjući da Hrvati i NATO ovo vide i kao priliku za “finalno rešenje problema Srbije”!

Kao krajnji cilj u spisima se navodi dovođenje Beograda u situaciju da nema drugog izbora nego da uđe u NATO! – ističe naš sagovornik. On dodaje da ovde značajno mesto ima i “faktor Kosovo”, budući da zapadni moćnici procenjuju da bi ‘još jedan vojni poraz’ naterao Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo.

‘Kajove’ im trebaju za napad?!

Vest da Amerikanci u sklopu programa NATO saradnje poklanjaju Hrvatskoj 16 borbenih helikoptera ‘kajova’ dobija sasvim novi smisao u svetlu saznanja o planiranoj agresiji Zagreba na zapadni deo RS! Pitanje je, dakle, da li Hrvatima ‘kajove’ zapravo trebaju za napad na Srbe?!

Procena je da će Beograd, kad padne RS i kad desetine hiljada Srba opet krenu u izbeglištvo, morati da radi kako Zapad diktira, odnosno da uđe u NATO i raskine sve veze sa Rusijom – objašnjava Informerov izvor.

Zvanično, niko juče nije hteo ovo da komentariše. Ipak, u više državnih adresa potvrđuju da postoje saznanja o ovim opasnim planovima. To je razlog zbog kog su intenzivirani pregovori o ruskoj vojno-tehničkoj pomoći Srbiji.

Ne smemo nespremni da dočekamo eventualnu hrvatsku agresiju na RS. Ako neko hoće da se igra rata, moraće da računa na žestok rat u kom Srbija više nikad neće ustuknuti i ostaviti Srbe na milost i nemilost! – poručuje naš sagovornik.

“Pustinjska oluja”

Luka Petrović, sekretar SNSD Milorada Dodika, kaže da ga ovi podaci uopšte ne iznenađuju.

RS se zalaže za vojnu neutralnost, što nekima na Balkanu smeta. Hrvatska ipak ne može da realizuje plan. Vreme je da zemlje u okruženju prihvate RS, i to ne samo kao “manji entitet” u BiH – podvlači Petrović, dok stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević tvrdi da Hrvati ove namere gaje još od perioda Stjepana Mesića.

Postojali su planovi za sinhronizovane napade na tri lokacije – Gradiška, Dvor i Brčko – kojima bi RS bila podeljena. Sve je smišljeno po američkom modelu “Pustinjske oluje”. Ovo treba ozbiljno shvatiti – zaključuje Galijašević.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI