PUTIN SALJE S 300 SRBIJI. PRAVI NAJMOCNIJU SILU NA BALKANU. HRVATI U PANICI

PUTIN NAORUZAVA SRBIJU : Pogledajte raketni arsenal koji stiže u Srbiju!

Vojska Srbije pored šest MIG-ova 29 dobija i raketne sisteme “Smerč” i “Uragan”, a stiže i nova tehnologija za vojnu industriju. Moskva je odlučila da spreči SAD da od Hrvatske naprave regionalnog vojnog lidera. “Moćna srpska vojska je jedini garant mira”, poručio je Putin svojim saradnicima.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je svojim najbližim saradnicima da od Srbije naprave najmoćniju vojnu silu u regionu, koja će moći da odgovori na svaku pretnju.

Rusija će narednih meseci Vojsci Srbije, pored šest novih najmodernije opremljenih MIG-ova 29 isporučiti i raketne sisteme “smerč” i “uragan”, kao i novu tehnologiju za vojnu industriju. U slučaju nužde Srbiji će biti isporučen i raketni sistem S300.

Bitka za Balkan

Moskva je odlučila da osujeti plan SAD-a prema kome od Hrvatske do 2018. treba napraviti vojnog lidera u regionu. Amerikanci su Hrvatima već poklonili 5 od ukupno 16 borbenih helikoptera tipa “Kajova”. Predsednik Rusije je naložio saradnicima da maksimalno ubrzaju isporuku naoružanja Srbiji i finalizuju postignute dogovore najkasnije do kraja ove godine.

Od Rusije dobijamo najmodernije raketne siteme

– Putin je više puta jasno rekao da je samo moćna srpska vojska garant stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Rusija u Srbiji vidi poslednjeg iskrenog partnera i budite sigurni da vas neće ostaviti na cedilu. U narednih nekoliko meseci Vojska Srbije će dobiti najnovije naoružanje i opremu – poručuje izvor iz Kremlja.

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ističe da se na Balkanu pojačava geopolitičko nadigravanje. – Zapad naoružavanjem Hrvatske ne samo da pojačava bitku za sticanje apsolutne premoći na ovim prostorima, već situaciju koristi za politički pritisak na Srbiju. To izaziva reakciju Rusije, koja sada želi i mora da ojača svoj položaj, a mi se nalazimo ispod tih “ukrštenih mačeva”. Bitka  za Balkan se nastavlja – naglašava Jovanović.

Smerch

Odbrana nema cenu

Bivši zamenik komandanta RV i PVO Vojske Srbije Sreto Malinović smatra da je za nas najsvrsishodnije da od Rusije nabavljamo naoružanje. – To je najlogičnije, jer imamo tehniku ruskog porekla i remonte radimo u Moskvi. Moramo vrlo ozbiljno da radimo na borbenoj avijaciji, jer ćemo za nekoliko godina imati ozbiljan problem zbog zastarelosti naoružanja. Sve što nam je tradicionalna pretnja na Balkanu ne smemo dočekati nespremni – zaključuje Malinović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI