PUSTENA U SAOBRACAJ PRUGA RESNIK VREOCI

Rekonstrukcija i modernizacija barske puge od Resnika do Vreoca u dužini od 35 kilomtara je završena i danas zvanično puštena u saobraćaj, a voz je ispratila sa Glavne železničke stanice Beograd potpredsednica vlade i ministarka grđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Vozovi sada mogu da saobraćaju na toj deonci brzinom do 120 kilometara na satu.
Puštanju te deonice u saobrćaj je prisustvovao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Resnik – Vreoci su prva faza ukupnih radova na obnvi deonice Resnik – Valjevo dužine 77 kilometara, koja je deo Aneksa 4.1 osnonog Ugovora o ruskom državnom kreditu za modernizaciju srpskih železnica od 800 miliona dolara.
Završetak kompletne deonice Resnik – Valjevo je planiran za polovinu novembra 2017.
Mihajlović je rekla da će se završetkomobnove te deonice putovanje skratiti na jedan sati i 15 minuta – sa dva sata i 10 minuta.
Nadamo se da ćemo u narednih godinu ili dve pokreuti i rekonstrukciju i modernizaciju kompletne barske pruge kroz Srbiju. Da je vratio ponovo na projektovane brzine. Procenjena investicija za to je oko 220 miliona evra i radimo na tome, razgovramo sa partnerima o tome nadamo se da ćemo s početka jeseni imati konkretne informacije o tome –  naglasila je ona.Vrednost radova na deonici Resnik – Valjevo iznosi oko 80 miliona dolaa sa učešćem Srbije, kao Investitora u iznosu od 15 odsto.
Projektnu dokumentaciju je uradio Saobracajni institut CIP, a radove izvodi ruska kompanija RŽD Internešnl sa domaćim podizvođačima.
Rekonstrukcija ovog delamagistralne pruge zapocela je 07. jula 2016. godine.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI