PUCNJAVA NA VRACARU : Ljubomorni mladic sa bezbolkom krenuo na Nikolu Llakusic pa ga skupo kostalo

Beograđanin Nikola Lakusic. (27), koji se preksinoć predao policiji nakon što je usred dana na Vračaru ranio Srđana Mićića (29) iz BiH i Srdjanovu bivsu devojku T. J. (22) inace novinarku u pokusaju, na saslušanju je tvrdio da je oružje potegao jer se branio od mladića koji ga je napao, saznaje nas portal.

Uhapšeni je, nezvanično, rekao da je u kafiću sedeo sa dve devojke, a da ga je ispred lokala sačekao Mićić sa prijateljem. Pištolj je potegao u nameri da se odbrani od momka koji je u ruci imao bejzbol palicu.

– Uhapšeni je ispalio ukupno sedam hitaca. Jedan od metaka je rikošetirao i u debelo meso ranio Nikolinu prijateljicu T. J. Sa mesta obračuna pobegao je svojim BMW X5 – objašnjava naš sagovornik.

Kako nas portal saznaje, policija još utvrđuje pravi motiv pucnjave koja se dogodila u utorak, oko 17 časova na Vračaru na očigled mnogobrojnih prolaznika. Nije poznato da li je u pitanju nekakav mafijaški obračun ili sukob zbog devojke.

– Proverava se da li su dvojica momaka imala neke neraščišćene račune u vezi sa prodajom narkotika ili su razlozi obračuna privatne prirode. Ranjeni još nije saslušan jer se oporavlja u bolnici, a policiji BiH poznat je po nekoliko krivičnih dela. S druge strane, Nikola nema krivični dosije – dodaje naš sagovornik.

Inače, ovo je treća pucnjava u Beogradu za poslednjih pet dana. Prva se dogodila na Dorćolu u “Đura baru” kada je ranjen Darko Bulatović (29), sin direktora Superlige Srbije, dok se druga desila u naselju Belvil kada je izrešetan Aleksandar Stamenković, za koga policija ima saznanja da se bavio trgovinom droge. Zbog čega se vatreni obračuni sve češće dešavaju usred dana na ulici pored puno prolaznika odgovor smo potražili od Božidara Spasića, nekadašnjeg operativca Službe državne bezbednosti.

– Ono što kriminalci zakuvaju zimi, to leti kusaju. To je nepisano pravilo – da se leti najviše dešava mafijaških obračuna i to većinom zbog zauzimanja teritorije. Nekada su sačekuša pravljene noću, danas kriminalci češće napadaju konkurenciju danju jer im je tada najlakše da se stope u masu i zavaraju trag policiji – objašnjava za nas portal Spasić i dodaje da je, ukoliko se nađete usred mafijaškog obračuna, najbolje da pobegnete u neki zaklon, jer ubica zna ko mu je meta i na nju se fokusira.

Stamenković sahranjen do brata Sandra

Aleksandar Stamenković (44), koji je likvidiran 30. jula u jutarnjim časovima u beogradskom naselju Belvil, sahranjen je juče na Novom groblju u Nišu, pored brata Sandra Stamenkovića, koji je ubijen 2002. godine u Nišu. Sahrani je prisustvovalo nekoliko desetina rođaka i prijatelja, bez vidnog prisustva većeg broja luksuznih automobila na parkingu niškog novog groblja. B. J.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI