Protiv Sanjina Sefića pokretano 18 krivičnih i 47 prekršajnih postupaka, Tužilaštvo reagovalo SAMO JEDNOM!

Protiv Sanjina Sefića pokretano 18 krivičnih i 47 prekršajnih postupaka, Tužilaštvo reagovalo SAMO JEDNOM!

Izrečene su krivične prijave zbog vožnje automobila pod dejstvom alkohola, upravljanja vozilom bez validne dokumentacije, prekoračenja brzine, upravljanja vozilom bez adekvatne opreme, preticanja vozila na nepredviđenim mestima, kao i zbog krivičnih dela nanošenja teških telesnih povreda i krađa

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Vahid Ćosić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je policija u prethodnom periodu protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo dve studentkinje pre nekoliko dana u Sarajevu, pokrenula čak 18 krivičnih prijava, ali je Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo.

On je na početku konferencije istakao da je osumnjičeni Sanjin Sefić u MUP-u KS 47 puta evidentiran zbog kršenja Zakona o sigurnosti saobraćaja i sigurnosti na putu , kao i zbog nanošenja telesnih povreda i krađa. Takođe, naglasio je da je od 18 krivičnih prijava Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo.

Sefiću su od 2007. godine do počinjenja teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama izrečene krivične prijave zbog vožnje automobila pod dejstvom alkohola, zbog upravljanja vozilom bez validne dokumentacije, prekoračenja brzine, upravljanja vozilom bez adekvatne opreme, preticanja vozila na nepredviđenim mestima, kao i zbog krivičnih dela nanošenja teških telesnih povreda i krađa.

Vlasnik vozila koje je učestvovalo u teškoj saobraćajnoj nesreći u ponedeljak je Jasmin Sefić, otac osumnjičenog Sanjina Sefića, MUP-u KS dužan 3.855 KM zbog neplaćanja kazni za saobraćajne prekršaje.

Komesar Ćosić je i detaljno pojasnio kada je i kako započeta potera za Sanjinom Sefićem. U 22:45 MUP KS je usmeno obavestio sve policijske agencije u BiH o identitetu počinioca teškog krivičnog dela. Usmena informacija bila je dovoljna da sve agencije u BiH, uključujući i Graničnu policiju, tragaju za Sanjinom Sefićem, istakao je Ćosić.

Pismeno obaveštenje sa svim dokumentima MUP KS je dostavio u 6:30. Sefić je granicu prešao u 6:36. Granična policija je naknadno suspendovala policajce koji su omogućili Sefiću da pređe granicu. Naknadno je sudija za prethodni postupak prihvatio meru određivanja pritvora i raspisivanja međunarodne poternice. Sefić je uhapšen u Srbiji i u toku je proces izručenja BiH.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI