PRONADJENO TELO I DRUGOG DECAKA. VLASNICI PEDALINE POBEGLI

Ronioci su pronašli i izvadili tela dvojice braće koja su se juče utopila u Srebrnom jezeru. Njihov otac na obali prati svaki pokret ronilaca i u očaju kuka. Vlasnici pedalina pobegli kad su su videli da su se braća udavila, tvrde meštani. Ronioci su posle višesatne pretrage pronašli telo jednog od dvojice dečaka koji su se udavili u Srebrnom jezeru, i izvukli ga iz vode. Nepun sat kasnije locirano je i drugo telo, saznaje nas portal!

Potraga za braćom Stefanom (14) i Nikolm Petrovićem (13), koji su juče nestali u Srebrnom jezeru nastavljena je jutros u 10 časova, a ronioci se smenjuju na svakih 10 minuta, prenosi Alo.

Stigla je i ekipa Žandarmerije sa čamcem koja se pridružila pretrazi.

Pretragu otežava mala vidljivost ispod vode, jer je jezersko dno prepuno rastinja.

Kada se dogodila nesreća deca su na pedalini prešla polovinu jezera i bila su bliža drugoj strani obale.

Rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopili su se juče popodne u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, gde su bili na školskom izletu. Oni su posle sportskog takmičenja sa drugovima iznajmili pedalinu i otisnuli se ka sredini jezera.

Jedan od braće je u pokušaju da pređe sa pedaline na pedalinu upao u vodu i počeo da se davi. Drugi brat je skočio za njim. Kako su obojica bili neplivači, ubrzo su nestali u jezeru. Niko od dece koja su bila na pedalinama nije imao prsluk za spasavanje.

Na jednoj pedalini bilo je četvoro, a na drugoj šestoro dece. Istovremeno, profesori nisu bili u blizini kada su deca iznajmila pedaline.

Danas su na mesto tragedije stigli zvaničnici opština Veliko Gradište i Rača.

– U ovom slučaju nadležna je Inspekcija rada, a mi smo, kao lokalna zajednica, preuzeli sve mere zaštite – obeležili smo prostor za neplivače bovama, dok smo preduzetnike koji izdaju pedaline pismeno upozorili da ne smeju da ih izdaju deci bez pratnje roditelja i bez prsluka za spasavanje – rekao je za Alo! zamenik predsednika opštine Rača Slađan Marković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI