PROGLAS ZA BOLJU SRBIJU: 650 intelektualaca, umetnika i sportista javno iskazalo podršku Aleksandru Vučiću!

Oko 650 intelektualaca, umetnika, sportista i javnih ličnosti potpisalo je Proglas podrške predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću, navodeći da svojim imenom, znanjem i rezultatima stoje uz njegovu kandidaturu, spremni da se sa njim bore za bolju Srbiju
 

U Proglasu “Za bolju Srbiju”, koji objavljuje nedeljna “Politika”, potpisnici, među kojima je više od 500 akademika i profesora univerziteta, navode da žele da Srbija nastavi da napreduje i da se menja, i što je Srbiji potreban predsednik, poštovan i cenjen u svetu, garant pristojne i uređene zemlje, kakav je Aleksandar Vučić.

Oni navode da žele da žive u stabilnoj državi, koja gradi mostove sa susedima, koja je na evropskom putu i u društvu evropskih naroda, ali i koja ima najbolju saradnju sa Rusijom i Kinom.

– Zato što želimo da budemo nezavisna i suverena zemlja. Zato što želimo pristojan život za svakog čoveka. Zato što smo spremni da podnesemo teret svake reforme koja garantuje ekonomski napredak, posao i budućnost nama i našoj deci- poručuju potpisnici Proglasa.

Smatraju da treba da nas predstavlja onaj ko ima najveći ugled i poštovanje u svetu.

Veruju, kako navode, da Srbija može bolje samo ako smo ujedinjeni, i veruju u institucije koje vode najbolji i najpošteniji.

Umorni su, navode potpisnici Proglasa podrške Vučiću, od vraćanja u prošlost i neuspeha.

– Treba rad i rezultati, a ne prazna obećanja- navodi se u Proglasu i ističe da potpisnici veruju da lična posvećenost napretku Srbije daje rezultat.

– Zato što nam je ovo jedina domovina i ne želimo da se kockamo njenom budućnošću- navodi 650 inteletkualaca, umetnika i javnih ličnosti i podvlače da nam treba predsednik kome su svi građani jednaki.

Takođe, ističu i da su ponosni na ono što je postignuto do sada, na svaku novu fabriku, put, školu i bolnicu, i poručuju da žele da nastavimo putem napretka i reformi

Kako kažu, potreban nam je predsednik sa iskustvom u svetu koji se menja i regionu koji potresaju nemiri i krize i potreban nam je predsednik koji podržava, a ne opstruira vladu.

– Zato što delimo uverenje većine građana Srbije da je Aleksandar Vučić onaj koji zastupa vrednosti u koje verujemo, zato što je Aleksandar Vučić garant pristojne i uređene Srbije- kažu potpisnici i podvlače:

– Stojimo svojim imenom, znanjem i rezultatima uz njegovu kandidaturu, spremni da se sa njim borimo za bolju Srbiju.

Proglas podrške potpisali su, između ostalih, akademici Bela Balint, Jovan Hadži Ðokić, Vladimir Kanjuh, Ivan Jevtić, Milorad Mitković, Dragan Micić, Ljubiša Rakić, Vlado Strugar.

Takođe, među potpisnicima su dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, rektor niškog Univerziteta Dragan Antić, dekan Građevinskog fakulteta u Nišu Branko Božić, bivši dekan Pravnog fakulteta Mirko Vasiljević, bivši dekan Filološkog fakulteta Alesksadra Vranješ, dekan Somatološkog fakulteta Miroslav Vukadinović, dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad Rade Doroslovački, dekan Filozofskog fakulteta Vojislav Jelić, rektor novopazarskog univerziteta MIladin Kostić, rektor prištinskog univerziteta Srećko Milačić, dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Ðorđević, profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Ðuričin, doc. dr Ivan Bauer.

Podršku Vučiću potpisali su i nekadašnji fudbaleri Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon, odbojkaš Vladimir Batez, automobilista Dušan Borković, predsednik Odbojkaškog saveza Zoran Gajić, košarkaši Goran Grbović, Nebojša Ilić, Nkola Peković, Boban Marjanović, Zoran Jovanović i Milan Gurović, fudbalski trener Boško Ðurovski, atletičari Asmir Kolašinac i Dragan Životić, kapiten fudbalske reprezentacije Branislav Ivanović, fudbalski trener Aleksandar Janković, fudbaleri Ivica Kralj, Vladan Lukić, Nemanaj Matić, karatista Dragoljub Kočović, rvač Viktor Nemeš, kajakaš Mirko Nišavić, sportski direktor fudbalske reprezentacije Goranj Bunjevčević, rukometaši Nenad i Predrag Peruničić, nekadašnji reprezentativac Ratko Radovanović, odbojkaš Željko Tanasković, karatista Dragoljub Kočović, rvač Davor Štefanek, reli vozač Gabor Sagmajstor.

Proglas je potpisao i niz umetnika i javnih ličnosti kao što su direktor Beogradskog dramskog pozorišta i glumac Slobodan Ćustić, balerina Milica Bezmarević, baletan Konstantin Kostjukov, direktor pozorišta Boško Buha Igor Bojović, modni kreatori Zvonko Marković i Saša Vidić, glumci Svetislav Goncić, Lazar Ristovski, slikari Milan Cile Marinković, Miloš Šobajić, operske pevačice Jadranka Jovanović, Nevena Pavlović, Jasmina Trumbetaš Petrović, Oliver Njego i Aleksandar Stamatović, glumac Branko Milićević Kockica, reditelj Jug Radivojević, voditelj Živorad Nikolić, pevači Dejan Matić, Merima Njegomir, Svetlana Ražnatović, Željko Samardžić, Neda Ukraden.

 

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI