PRISTINA : PROJEKTILOM IZ ZOLJE NAPADNUTA SKUPSTINA KOSOVA

NAPAD U PRIŠTINI: Projektilom iz zolje pucano na kosovsku skupštinu?!
Na zgradu skupštine Kosova je izvršen je napad, ali u eksploziji nije bilo žrtava. Centar Prištine blokirala specijalna policija, utvrđuje se da li je projektil ispaljen iz zolje ili se radi o eksplozivnoj napravi koja je aktivirana daljinskim putem

Nepoznata osoba ispalila je najverovatnije projektil iz zolje na Parlament Kosova u Prištini. Kako Informer saznaje, tom prilikom niko nije povređen jer u zgradi nije bilo ljudi.

Policija je obezbedila mesto događaja i očekuje se dolazak specijalizovane ekipe koje će obaviti uviđaj.

Ispred zgrade Parlamenta u centru Prištine okupio se veliki broj ljudi

Kosovska policija saopštila je da još uvek nije utvrđeno na koji način je napad izveden i da li je projektil ispaljen iz zolje ili se radi o eksplozivnoj napravi koja je aktivirana daljinskim putem.

– Ti detalji još uvek nisu poznati. Na terenu smo, obavljamo uviđaj. Istovremeno, počeli smo rad na identifikaciji osoba koje su izvele napad, saopštila je Kosovska policija.

Haradinaj: Policija da pronađe napadače

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da policija mora pronaći one koji su napali zgradu Parlamenta u Prištini i da “ovo krivično delo” predstavlja napad na sve građane Kosova.

– Ko god da stoji iza ovog napada, koji je usmeren protiv Kosova i svih građana. Počinioci moraju odmah biti otkriveni i sankcionisani, rekao je Haradinaj.

On je pozvao istražne organe da brzo reaguju i rasvetle događaj.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI