Predsednik Turske Erdogan se obratio hiljadama građana.

Predsednik Turske se obratio hiljadama građana.

– Pripadnici organizacije FETO su pokazali primer terorističkog akta u sinoćnjem napadu. Njihov potez je za svaku osudu, posebno kada se zna da je njihovo naoružanje kupljeno sredstvima koja pripadaju turskom narodu.  Na koga su uperili to oružje? Na koga ovi tenkovi pucaju? Da li su kupili F-16 od para svojih “tatica”?

Tajip Erdogan

Erdogan je zahtevao od naroda da ne napuštaju svoje stavove i da ne idu sa ulica, jer je moguć novi pokušaj državnog udara:

-Od najviših vojnih činova pa do najmanjih, vojni pučisti su postali oružje manjina. U Turskoj ti vojnici nisu oružane snage državne administracije, niti to mogu biti. Sada je Vlada, koja je došla na vlast kroz volju naroda, i predsednik koga je naicja izabrala na tu funkciju sa 52 odsto glasova, na dužnosti.

Predsednik Erdogan je rekao narodu da moraju da veruju u sebe i pozvao ih da ostanu na ulicama.

-Turkiš Erlajns je počela sa redom letenja. Postoji mali incident u Ankari, koji će takođe biti uspešno završen. Dosta je izdaje koja je nanešena ovom narodu. Svi izađite na ulice svoje domovine, a vaša snaga će voditi državu odavde.

Turska vojska pokušala je da preuzme vlast u zemlji i svrgne predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Na ulicama Istanbula i Ankare vodio se pravi rat između vojske sa jedne i policije i jednog broja građana sa druge strane.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI