PREDSEDNIK NUNS NAJGORI PROSTAK! Slaviša Lekić: Olja Bećković je kučka nedo*ebana!

Slaviša Lekić, koji je prošle nedelje izabran za šefa NUNS, u svom magazinu “Status” juna 2007. najbrutalnije izvređao TV voditeljku. Bećkovićeva ga je, ipak, podržala na izborima u NUNS!?

Novi predsednik NUNS Slaviša Lekić, koga je na izborima za tu funkciju prošle nedelje javno podržala i TV voditeljka Olja Bećković, najstrašnije je izvređao istu tu Bećkovićku rugajući se njenom fizičkom izgledu i čak je nazivajući “kučkom nedo*ebanom”!

Lekić je kao glavni urednik magazina “Status” juna 2007. objavio svoju kolumnu “Imperativi Sekuline ženke” u kojoj se najprostačkije ostrvio na poznatu voditeljku.

Arsenal pljuvačine

Ogorčen tretmanom koji je doživeo u njenoj emisiji “Utisak nedelje”, Lekić je sasuo arsenal najprimitivnijih uvreda na račun Bećkovićkinog izgleda i karaktera.

“Ja ne verujem baš da je osveta jelo koje se jede hladno. Ali bolje i ovo nego da sam usred emisije ustao i promucao: Daj, bre, kučko nedojebana, nosi se sama sa svojim frustracijama! Ovako zadovoljna ona, zadovoljan ja…“, napisao je Lekić, koji se u tekstu objavljenom na dve gusto kucane strane rugao čak i na račun Bećkovićkinih grudi!

“Seo sam, dakle, u stolicu naspram hrabre snajke i ćerke koja me dočekala sa dva blaga ispupčenja oko sternuma. Još se nisam oporavio ni od prvog pogleda na taj teški ekskluzivitet u predelu prsne kosti, usledio je drugi, žešći, udarac: suočavanje s autorom, iz čije glave, prekrivene kao u grčkim komedijama, nasmešenom maskom, ka meni sikće bezbroj dijabolički profinjenih i raskošno unjkavih vokalnih modulacija”, pisao je sadašnji predsednik NUNS.

Sud časti NUNS osudio Lekića zbog prostakluka!

Zanimljivo je da je upravo NUNS, čiji je danas Lekić predsednik, leta 2007. kaznio Slavišu Lekića zbog prostačkog vređanja Olje Bećković. Sud časti NUNS mu je izrekao javnu kritiku u kojoj je ocenio da se ogrešio o Kodeks.
“Nedopustivo je da se u tekstu koji je napisao, ogorčen zbog načina na koji je dočekan kao gost u ‘Utisku nedelje’ Olje Bećković 6. maja 2007, suprotno Kodeksu, bavi njenim fizičkim izgledom i karakternim osobinama, što direktno prerasta u vređanje i samim tim devalvira tekst”, ocenio je tada NUNS.

Lekić je u zapaljivoj kolumni opisao Bećkovićku kao “Virdžinu elektronske komunikacije i ikonu nezavisnog mucanja” koja ga je uplašila izgledom.

“Besomučno kija okolo i rasipa klice, sve verujući da je taj fenomen prelazan poput gripa i da će ga se na taj način otarasiti (…). Ti i dalje glumiš sveticu, etabliranog mešanca, zapravo, nešto između Majke Tereze, Mornara Popaja (razmetna pamet u mišicama) i Sokrata (štrčala mu kolena ispod neuglednih haljina).”

Spreman je na sve
Lekić je dokaz dekadencije novinarskog poziva i nesumnjiv primer čoveka koji je spreman na sve
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Lekić i Bećkovićka juče se nisu oglašavali ovim povodom. S druge strane, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je Slaviša Lekić mesto predsednika NUNS zaslužio upravo svojim prostaklukom po kojem je čuven među kolegama novinarima.

– Lekić svojom moralnom obavezom smatra da svoj prostakluk neprestano ponavlja. On je dokaz dekadencije novinarskog poziva i nesumnjiv primer čoveka koji je spreman na sve, čoveka koji će još više uništiti već uništeni NUNS. Od njega nije ništa iznenađujuće, pa ni uvreda na račun Olje Bećković. Te uvrede su svedočanstvo šta o njoj stvarno misli – podvlači Stanković.

Novo savezništvo

Marko Matić, urednik antikorupcijskog portala “Antidot”, tvrdi da je Lekića za mesto šefa NUNS kvalifikovao uvredljiv govor koji je naročito došao do izražaja prvenstveno na Tviteru poslednjih nekoliko godina.
– Slaviša Lekić spada u najprostačkije tviteraše. Ne treba da čudi ni to što je pisao o Olji Bećković u negativnom kontekstu. Njihovo savezništvo danas je rezultat toga što oni imaju zajedničkog neprijatelja na društvenoj i političkoj sceni – zaključuje Matić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI