PREDSEDNIČKI IZBORI: Ovo je redosled mesta na glasačkom listiću!

Republička izborna komisija večeras je žrebom utvrdila redni broj predsedničkih kandidata po kome će se nalaziti na glasačkom listiću na izborima za predsednika Srbije koji će biti održani 2. aprila

Ovo je redosled kandidata na glasačkom listiću

1. Saša Jankovic

2. Vuk Jeremić

3. Miroslav Parović

4. Saša Radulović

5. Luka Maksimović

6. Aleksandar Vučić

7. Boško Obradović

8. dr Vojislav Šešelj

9. dr Aleksandar Popović

10. Milan Stamatović

11. Nenad Čanak

19:25 – Komisija sprovodi postupak ubacivanja kugli u bubnjeve

19.22 – Komisija je konstatovala da je materijal za žreb ispravan

Žrebanje se obavlja tako što se iz jednog providnog bubnja izvlači kugla u kojoj je list sa imenom i prezimenom kandidata i nazivom predlagača, a neposredno nakon toga iz drugog providnog bubnja se izvači list na kome je upisan redni broj koji će taj kandidat imati na listi kandidata.

Kugle su neprovidne, imaju iste dimenzije, boju, masu i druge karakteristike, i ima ih dva puta više od broja kandidata za predsednika Srbije.

Žreb se sprovodi na sednici RIK-a, na kojoj pravo prisustva ima i po jedan predstavnik svakog predlagača kandidata.

Republička izborna komisija je za predsedničke izbore koji su zakazani za 2. april potvrdila 11 kandidata.

Kandidati su Aleksandar Vučić, koga je predložila vladajuća većina, Saša Janković, koji je kandidat grupe građana “Za Srbiju bez straha”, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kandidat grupe građana “Moramo bolje” Vuk Jeremić, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, predsednik pokreta DJB Saša Radulović i kandidat DSS Aleksandar Popović.

U izbornu trku ulazi i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, kao i kandidat grupe građana “Beli – Samo jako” Luka Maksimović, koji je poznat kao Ljubiša Preletačević Beli.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI