POTUKAO PROTIVNIKE U SKUPŠTINI Martinović ućutkao Šešelja i Sandu

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, do nogu je potukao sve političke protivnike u Skupštini Srbije, a bez teksta su, posle njegovih izjava, redom ostajali lider radikala Vojislav Šešelj, predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, kao i drugi lideri opozicije!

Martinović je na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije uspeo da verbalno poklopi lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, a oni iskusniji poslanici znaju koliko je to teško, kada je vođu radikala ućutkao ni manje ni više nego Josipom Brozom Titom.

On je Šešelju predočio da je njegov predlog da za potpredsednicu parlamenta ispred SRS-a bude izabrana Vjerica Radeta potpisao lično Josip Joška Broz, Titov unuk.

Ko je krao na izborima?

– Očekujem da se formira Anketni odbor, koji bi ispitao ko je to omogućio najmanje jednoj izbornoj listi Dveri – DSS da uđe u Narodnu skupštinu, iako je bilo očigledno da nisu prešli cenzus, kao i ko je vršio i na koji način pritisak na Republičku izbornu komisiju (RIK) – rekao je šef naprednjaka Martinović i dodao da se treba utvrditi kako je moguće da lider Dveri Boško Obradović upadne u RIK na, kako je ocenio, „razbojnički i hajdučki način“.

– Ja se sećam da je Šešelj 1991. godine nosio glogov kolac pred „Kuću cveća“, a sad je predlog za njihovog potpredsednika potpisao lično Broz – rekao je Martinović, a na to mu je Šešelj odgovorio da je on za vreme Broza bio zatvaran, a da Martinović tada „nije smeo ni da pisne, a mogao je da to radi u nekim pionirskim ili omladinskim organizacijama“.

– Ja bih se sigurno protivio, ali tada sam imao osam godina – uzvratio je Martinović Šešelju, koji je, nakon ovakvog odgovora, ostao bez teksta!

Martinović je nakon okršaja sa Šešeljom ušao u klinč i sa predsednicom Demokratske stranke Srbije Sandom Rašković Ivić, koja nije znala kako da odgovori šefu poslaničke grupe naprednjaka, te je, na kraju, samo najavila da će podneti tužbu protiv njega, zbog, navodnih laži i kleveta.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović na sednici Skupštine Srbije rekao je da je Rašković Ivićeva ekonomski oštetila „njene Krajišnike“ dok je radila u Komesarijatu za izbeglice, kao i da su joj, navodno, „italijanske bunde bile bitnije od prognanih u Oluji“.

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić primetio je, takođe, da su se u Skupštini, kako je rekao, mnogi iznenadili nastupom „nekih novih klinaca“, jer su, uveren je, očekivali da će biti „udaranja po skupštinskoj većini“.

– Ti su mladi ljudi, međutim, spremni da se „politički tuku“. Umeli su da odgovore i mnogi su tako i tek tada shvatili ko je zaista osvojio nadmoćnu većinu na izborima – prokomentarisao je okršaje opozicije sa poslanicima naprednjaka Aleksandar Vučić novinarima posle obilaska radova na izgradnji deonica Ljig-Preljina i Lajkovac-Ljig.

– Uvek su se mnoge stvari dešavale u Skupštini, ništa tu nije bilo skandalozno, osim onih koji su pričali da imaju genijalna rešenja, a juče su pričali o rešenjima za ćevape – dodao je lider SNS-a Aleksandar Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI