POSLE DEBAKLA U DS, PAJTIC OSNIVA NOVU PARTIJU! ZELI DA BUDE Predsednik neke stranke po svaku cenu

Dojučerašnji lider DS Bojan Pajtić, ogorčen zbog debakla na unutarstranačkim izborima, najozbiljnije razmišlja o napuštanju redova demokrata i osnivanju nove vojvođanske partije, saznaje nas portal.

Pajtić vaga da li da napusti DS i osnuje novu stranku, koja bi se pre svega fokusirala na Vojvodinu… On je svestan da ga južno od Save i Dunava gotovo niko ne podržava. Pokušao bi da na temeljima autonomaške priče pokupi stare, razočarane glasače LSV Nenada Čanka, pa i samog DS. Nije isključeno da mu u tome pomognu Gordana Čomić i Miroslav Vasin – objašnjava sagovornik iz vrha DS.

I Bislimi pobegao iz DS!

Zanimljivo je da je i direktor DS Amir Bislimi juče podneo ostavku na funkciju, ali se i iščlanio iz redova demokrata.
– Tačno je da sam otišao iz DS. Danas ću se oglasiti saopštenjem u kom ću objasniti svoje razloge – rekao je Bislimi.
DS je napustio i Milan Popović, doskorašnji sekretar stranke i bivši predsednik SO Zvezdara.

Šef vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin pak uverava da nisu tačne informacije da s Pajtićem pravi novu partiju:

To nije tačno. Osim toga, pokrajinski odbor DS za Vojvodinu ima sasvim dovoljnu samostalnost u odlučivanju i radu stranke.

S druge strane, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je potpuno logično da Pajtić posle novog kraha osnuje svoju stranku.

Problem je samo što bi to bila još jedna “kombi stranka”, koja nastaje posle neuspeha nekog od lidera demokrata. Uspeh i šanse njegove buduće stranke mere se njegovim rekordno niskim rejtingom – smatra Stanković.

Sličan stav ima bivši funkcioner DS, a sada lider Levice Srbije Borko Stefanović, koji podvlači da je veoma loše napustiti stranku posle poraza.

Ja sam stranku napustio kada sam imao najveću podršku. Mislim da je Pajtiću sada jasno da ja ne bih izgubio od njega. Ipak, nisam želeo da budem deo stranke bez programa, u kojoj odlučuju Balša i Kena. Ne znam samo kako Pajtić misli da napravi neki rezultat sa novom strankom kada u DS, sa mesta predsednika, nije mogao da sakupi ni 2.000 glasova – zaključuje Stefanović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI