Portparolka EK Maja Kocijančić ozbiljno zabrinuta za promene u RTV! #vesti opsirnije…

Portparolka EK Maja Kocijančić ozbiljno zabrinuta za promene u RTV!
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je danas da EK blisko i sa velikom zabrinutošću prati promene koje su se desile na Radio-televiziji Vojvodine?! Očigledno je reč o nastavku pritiska na Srbiju i pokušaju da se onome ko je legitimno i više nego ubedljivo pobedio na aprilskim izborima onemogući da vlada Srbijom…


Kocijančičeva je ničim izazvana poželela da podseti na veliku odgovornost RTV kao javnog servisa.

– RTV ima odgovornost da osigura ispunjavanje najviših standarda u očuvanju javnog interesa, da garantuje kvalitet i raznovrsnost svog programskog sadržaja i da osigura nepristrasnost svoje uredjivačke politike, po principu nezavisnosti koja je sadržana u Zakonu iz 2014. godine o javnim medijskim uslugama – kazala je Maja Kocijančić.

Sasvim je, međutim, zanimljivo da gospođi Kocijančič nije zasmetalo dok je godinama u nazad RTV bio partijski servis Demokratske stranke i dok su pojedini novinari iz Beograda i Novog Sada, miljenici žutog režima, dobijali masne plate i honorare za samo nekoliko sati rada nedeljno i to sve o trošku građana Srbije.

Kocijančičeva sada naprasno upozorava da RTV ima dodatnu, veliku odgovornost u vršenju i ispunjavanju legitimnih očekivanja nacionalnih manjina u odnosu na emitovanje na jezicima nacionalnih manjina.

– Osim toga, podsećamo na značaj stvaranja povoljnog ambijenta u Srbiji u kojem se sloboda izražavanja može ostvariti bez ometanja jačanja nezavisnosti Regulatornog organa za elektronske medije (REM), u cilju bolje podrške uredjivačkoj nezavisnosti i obezbeđivanju odgovarajućeg finansiranja javnog emitovanja i nezavisnosti – navela je portparolka EK.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI