POLICIJA U ZGRADI VLADE VOJVODINE Specijalci kontrolisu Pajticeve papire!

Tri specijalna policijska tima su potpuno nezavisno, odmah po izboru nove vlade u Vojvodini i Igora Mirovića za premijera, ušla u zgradu pokrajinske vlade.

Oni su odmah počeli sa češljanjem svih sumnjivih poslova prethodne vlasti i Bojana Pajtića, a posebno će biti pregledani papiri u vezi sa malverzacijama oko Razvojnom bankom Vojvodine i slučajem „Heterlend“, u kojem su bolesna deca zakinuta za milion evra, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Prema našim saznanjima, očekuju se i velika hapšenja umešanih u ove i druge slučajeve koja će uslediti odmah nakon formiranja nove vlade Srbije. Prema saznanjima našeg lista, potpuno nezavisni policijski timovi pokupili sva dokumenta koja su potrebna za pokretanje velikih istraga u vezi sa malverzacijama bivše pokrajinske vlasti, a posebno će biti ispitani slučajevi Razvojne banke Vojvodine i dvorca Heterlend, gde su, kako saznajemo, osumnjičeni najviši nosioci vlasti iz perioda vladavine DS-a.

– Policijski timovi sve detaljno češljaju, a uskoro se spremaju i hapšenja zbog malverzacija u Vojvodini – kaže naš dobro obavešten sagovornik i dodaje da će svaki utrošeni ili nestali dinar biti proveren i ispitan.

I novi premijer Vojvodine Igor Mirović kaže za „Alo!“ da je odmah po stupanju na dužnost obrazovao posebne organe sa zadatkom da ispitaju sve sumnjive poslove.

Mirović

– Sve ćemo raditi po zakonu. Ko bude kriv, odgovaraće, to je sigurno. Svaki dinar moraće da bude opravdan – tvrdi Mirović.
Prema našim saznanjima, konačno bi trebala da bude rešen slučaj „Heterlend“, u kojem su najbliži saradnici Bojana Pajtića i bivšeg vojvođanskog režima sumnjiče da su proneverili više od 150 miliona dinara namenjenih za obnovu dvorca kod Novog Bečeja, koji je trebalo da služi za smeštaj dece sa posebnim potrebama.

Dvorac Heterlend, koji je trebalo da bude renoviran pre više od četiri godine, dat je na raspolaganje bolesnoj deci, a i dan-danas je bez krova, vrata, prozora i potpuno je zarastao u korov.

Kada je u pitanju šteta nastala u aferi u vzi sa Razvojnom bankom, procenjuje se da ona iznosi na desetine miliona evra.
Kako saznajemo, policijski timovi ispituju i slučajeve: „Dandu“, „Prazna firma“, „Zobeks“, „Eco-fantom“, „Užička veza“, „Dvostruka prevara“, „Sokolac“, „Nestali pogon“, „Donji veš“, „Lager“ i mnoge druge.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI