VUČIĆ: Iza skandala u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu!

Beograd — Odgovorni za rušenje objekata u Savamali su pronađeni i identifikovani…

VUČIĆ: Iza skandala u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu!
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije da su istina i poverenje najvažniji i da iza skandala u Savamali stoje naviši organi gradske vlasti u beogradu

Tanjug

– Nesumnjivo iza onoga što se desilo u Savamali, što je neprijatno, siguran sam da nisu znali kakvi će detalji da budu, da im nije bila kriminalna i loša namera, ali urađeno je nešto loše. Iza toga stoje najviši organi vlasti u Beogradu i oni će snositi i krivicno pravnu i prekršajnu i svaku drugu vrstu odgovornosti – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Istakao je da neće da govori o detaljima, da su za to nadležni policija i tužilaštvo, da će oni to da rade, ali da je njegova obaveza kao predsednika vlade da to kaže, jer neće da mu kažu u buducnosti da je bio isti “kriminalac” kao oni koji su nekada vladali, a za vreme čije vladavine se pod fantomkama hapsio predsednik države.

Tanjug

Kaže da je za njega važno pitanje odgovornosti i da li znamo šta se dogodilo, a da je sve rekao zbog građana, koji su bili zabrinuti zbog onoga što se dešavalo u Savamali.

Vučić je rekao da nije došao da o Savamali govori i objašnjava onima koji ga mrze i onima koji će uvek da budu protiv modernizacije.

– Danas sam došao da govorimo zbog običnih građana koji su bili zabirnuti jer se nešto dešavalo pod okriljem noći i koji ne žele da se to dešava. Njima se obraćam i zbog njih imam obavezu da danas o ovome govorim – kazao je Vučić.

Rekao je i da nikome neće da objašnjava stvari koje bi bile nelogične i da na nekog svaljuje krivicu, iako su se mediji spremali na takav scenario, te da time podvlači razliku između sadašnje i nekih ranijih vlasti, za vreme čije vladavine nismo saznali ko su bili oni koji su pod fantomkama hapsili Milsosevića.

– Ponosan sam na činjenicu da sam predsednik vlade gde se istina ne krije i što građani mogu da imaju poverenje u svoje institucije i u istinitost podataka koje te institrucije iznose – rekao je Vučić.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI