Policija otkriva ko je pljackao Vojvodinu. Nestale velike kolicine novca

Kao što je nas portal ekskluzivno preneo, tri specijalna policijska tima upala su u zgradu Vlade Vojvodine i detaljno češljaju sve sumnjive poslove koje je obavljala bivša vojvođanska vlast sa Bojanom Pajtićem na čelu

Kako saznaje naš list, osim slučaja Razvojne banke Vojvodine i Heterlenda, policija posebno ispituje i poslovanje pokrajinske vlasti u poslednja dva meseca, jer se veruje da je u tom periodu iz budžeta ispumpan ogroman novac i da je nestao!

Kako saznaje naš list, policija detaljno proverava svaki papir koji je potpisala prethodna vlast u Vojvodini, a posebno je zanimaju prethodna dva meseca, kada je „nestalo 120 miliona dinara“.

– Pajtićeva administracija je užurbano u poslednja dva meseca svoje vladavine ispumpavala novac iz budžeta Vojvodine. Biće proveren svaki dinar, kako je i na koji način utrošen. Postoji sumnja da su pare izvlačene čak i preko PIK-a, kojem je pokrajinska vlada uplatila ogroman novac koji joj nije bio potreban, a kasnije ga je delila kako je htela – kaže za naš list dobro obavešteni izvor iz Vlade Vojvodine.

Prema njegovim rečima, javnost će biti iznenađena gde su sve odlazile pare, a Heterlend i Razvojna banka Vojvodine su „samo deo krađe novca iz pokrajine“.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović za nas portal potvrđuje naša saznanja i kaže da će specijalni timovi istražiti sve i da će se stati na put bahatom trošenju državnog novca.

U strahu od istrage: Bojan Pajtić

U strahu od istrage: Bojan Pajtić, Foto: RAS

– Prva odluka Vlade Vojvodine bila je da izvršimo presek stanja, posebno trošenja materijalnih sredstava, pri čemu smo se posebno bazirali na poslednja dva meseca jer je tada u najmanju ruku bilo nekih neočekivanih rashoda. Desio se jedan incident, kada je Pokrajinska izborna komisija dobila od Vlade Vojvodine mnogo više sredstava nego što joj je bilo potrebno za rad, a ta suma je 120 miliona dinara. Ta sredstva su prebačena između 24. aprila i 24. maja na račun tekućih budžetskih rezervi i onda su se delila pojedinačnim odlukama pokrajinske vlade, a takvih je primera u poslednja dva ili tri meseca bilo mnogo, zbog toga sam tražio izveštaj o svemu i to sada češljaju svi sekretarijati koji duže ta sredstva – rekao je Mirović.

On očekuje da će detaljni izveštaj o malverzacijama u pokrajini dobiti za dve nedelje, što je, kako kaže, razuman rok da sekretarijati i specijalni timovi sve ispitaju.

– Sve će se raditi po zakonu, neće biti nedodirljivih. Ko je kriv, odgovaraće. Sva naša saznanja daćemo istražnim organima, a oni će dalje procesuirati onoga koga misle da treba – objašnjava on.

Šef DS-a i bivši premijer Vojvodine Bojan Pajtić nije želeo da prokomentariše upad policije u zgradu Banovine.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI