POKUSAO DA UTERA DUG PA BACIO BOMBU

Vladimir L. (39) iz Zemuna, koji je pre mesec dana kašikarom napao Ž. T., sam se javio policiji

BEOGRAD – Vladimir L. (39) iz Zemuna, za kojim je policija tragala gotovo mesec dana jer je na komšiju Ž. T. nakon svađe bacio bombu, predao se policiji, nakon čega mu je određen pritvor.

Bombaš je nakon ovog nezapamćenog incidenta pobegao i skrivao se sve do pre tri dana, kad je odlučio da se preda i prizna da je u noći 18. maja bacio ručnu bombu na komšiju Ž. T., s kojim se prethodno posvađao. U eksploziji, srećom, nije bilo povređenih iako su Ž. T., ali i Vladimir L. bili udaljeni od detonacije svega nekoliko metara.

Pijan uterivao dug

Kako Kurir saznaje, bombaškom napadu prethodila je svađa zbog navodnog novčanog duga, a koja je započela preko telefona.
– Vladimir L. pozvao je oštećenog Ž. T. i optužio ga da duguje novac nekoj trećoj osobi. Ti dužnici, međutim, nisu ovlastili Vladimira L. da utera taj dug, već je on to, najverovatnije u pijanom stanju, samoinicijativno odlučio da uradi – kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Telefonska svađa se ubrzo popela na viši nivo jer je Vladimir T. otišao do kuće Ž. T. u Zemunu, gde je nastavio da ga doziva preko kapije.
– Oštećeni, koji je bio u kući, nije želeo da se odazove, već je njegova sestra izašla na prozor i kazala da Ž. T. nije kod kuće. On, međutim, nije odustajao sve dok oštećeni nije izašao iz kuće i nasrnuo na njega. Počeli su da se tuku, dok Vladimir L. u jednom trenutku nije izvadio bombu i bacio je tik pored njih dvojice – dodaje naš izvor.

Oštećena kuća

U razornoj eksploziji koja je uzbunila čitav Zemun oštećena je samo kuća, a samo pukom srećom zavađene komšije nisu povređene. Bombaš je pobegao pre dolaska policije, a nakon što se nedavno predao, bombaški napad je pred tužiocem pokušao da opravda alkoholom.
– Vladimir je rekao da je tog dana pod dejstvom alkohola pokušao da reši pitanje duga između komšije koji je navodno dugovao pare njegovom poznaniku i da su se zbog toga i ranije svađali. Kazao je i da ga je još više iznerviralo što Ž. T. nije hteo odmah da izađe iz kuće, kao i da ga je, čim je izašao, komšija napao. U jednom trenutku, dok su se tukli, kako je rekao Vladimir, pukao mu je film i on je izvadio bombu i aktivirao je. Priznao je da ni sam nije bio svestan da su mogli obojica da stradaju, ali i neko od prolaznika ili komšija – kaže naš izvor iz istrage.

Određen mu je pritvor zbog dela nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti , a kako saznajemo, i ranije je osuđivan.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI