POKUSAJ ATENTATA NA PREMIJERA VUCICA

 Pronađen arsenal oružja nedaleko od premijerove porodične kuće

Izvor naseg portala otkriva da je naoružanje pronađeno u šumi i nalazilo se u sanducima, nedaleko od porodične kuće oca premijera Srbije, u kojoj i sam Vučić često boravi

 

Na uglu Bulevara JNA i Ulice Jakova Galusa, nedaleko od porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima, pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, saznaje Informer.

Kako saznaje list, pored navedenog, pronađeno je četiri ili pet metaka automatskog naoružanja, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Izvor “Informera” otkriva da je naoružanje pronađeno u šumi i nalazilo se u sanducima, nedaleko od porodične kuće oca premijera Srbije, u kojoj i sam Vučić često boravi.

Prema informacijama lista, zolja je pronađena svega 15 metara pred skretanje za porodičnu kuću premijera, na mestu na kom zbog konfiguracije terena mora da se uspori, zbog čega je to mesto idealno za njenu upotrebu.

STEFANOVIĆ: BRINEM ZA BEZBEDNOST PREMIJERA, prebačen je na sigurno!
Ministar Unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je, nakon što je u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima pronađen arsenal oružja, da je veoma zabrinjavajuća činjenica da se oružje pronašlo baš na mestu gde ne prolaze vojna vozila3

Ovakav teren je idealan za izvršenje zločina i bekstvo. Razgovarao sam sa premijerom pre dolaska na mesto događaja, a on se sada nalazi na bezbednoj lokaciji> – rekao je Stefanović.

Oružje je pronađeno skriveno u šumi u sanducima koji su namenjeni specijalno za to i neobično je, prema njegovim rečima, da su pronađeni baš ovde.

On je dodao da će tražiti informacije od bezbednosne službe, bez kojih policija ne bi mogla da obavi svoj posao i otkrije o čemu je reč.

Građani su prijavili sumnjiva događanja u šumi, nakon čega su obavestili policiju. Ovako se obavljaju likvidacije – oružje se ostavi izvršiocu na određenoj lokaciji, koji samo pristupa izvršenju atentata – izjavio je ministar, dodajući da je jako zabrinut za njegovu bezbednost.

Ako ne mogu da urade svoj posao neka se povuku

Stefanović je dodao da će od bezbednosnih službi tražiti da izađu sa informacijama povodom pronalaženja oružja nedaleko od porodične kuće premijera, a “ako to ne mogu, nisu kadri da to urade treba svi da se povuku”.

Rekao sam premijeru, ja sam spreman da se povučem u svakom trenutku – moje mesto bar nije upitno – mogu sutra ujutru da odem sa funkcije, ali nije to bitno – bitna je suština – rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da premijer nikada nije želeo da govori o svojoj bezbednosti, da se bavi ekonomijom, kako da poveća plate i penzije…

On uživa fizičku zaštitu ljudi, ali to nije dovoljno – nije dovoljna u ovakvoj situaciji i morate imati obaveštajnu zaštitu – rekao je ministar MUP-a.

Kako je rekao večeras će zato da traži informacije…”da nam bezbednosne službe koje su nadležne da nam daju dovoljno informacija, da izađu sa informacijama da vidimo šta je to što se dešava, da vidimo šta je to što znamo”.

On je rekao da bez tih informacija, policija radi i radiće sve što je u njenoj moći, da dođe do svih činjenica, ali nije dovoljno ako nemaju dovoljno informacija od bezbednosnih službi “da nam kažu šta se to dešava i na šta možemo da računamo”.

Ako to ne mogu, nisu kadri da to urade treba svi da se povuku – poručio je Stefanović.

VULIN TRAŽI HITNU REAKCIJU NADLEŽNIH: Dajte odgovor ko hoće da UBIJE PREMIJERA!
Ministar Aleksandar Vulin pozvao je večeras nadležne službe da daju odgovore na pitanje ko je pripremao ubistvo premijera Aleksandra Vučića i dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja treba da se sklone i prepuste mesta onima koji to hoće da rade

Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni poslednji da se priprema ubistvo premijera i članova njegove porodice ukoliko ne budemo najzad saznali imena ko su ti ljudi, po čijem nalogu to rade – rekao je Vulin u regaovanju na vest da je u blizini Vučićeve poriodične kuće pronađen sanduk oružja i zolja.

Vulin je za tv Pink rekao da će Vučić pokušati da minimalizuje slučaj i da to zapravo nema velike veze sa njim i njegovom bezbednošću.

Nadležne službe su dužne da nam daju odgovore ko je pripremao ubistvo predsednika vlade, nadležne bezbednosne strukture su dužne da zaštite porodicu predsednika vlade, da zaštite njega i ustavni poredak u ovoj zemlji. Oni koji su u državnim strukturama, koji su u bezbednosnim strukturama, a nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na ta pitanja, treba da se sklone i prepuste svoja mesta onima koji to mogu da rade i onima koji to hoće da rade – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ne može biti slučajno ne samo da se nađe automobil pun oružja nego i zolja koja služi za uništavanje blindiranih vozila – baš onih koji koriste najviši državni funkcioneri.

On je upozorio da kada se pogleda unazad vidi se medijski linč koji se dešava godinama, u kojima se poziva na rušenje vlasti na ulicama i krvave scenarije i u kojima je potpuna umetnička sloboda reći da Vučića treba ubiti.

Ponavljam država mora da odgovori na ovo, a ako nije u stanju da nam na ovo odgovori onda mora da se pitamo u kakvoj državi živimo – rekao je Vulin.

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla automobil sa oružjem, javili su ranije beogradski mediji.

Kako se navodi, oružje je pronađeno u sanducima u blindiranom automobilu

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI