Počinju saslušanja povodom smrti dečaka Radenka Nikodinovića : Dr Bojanic kod tuzioca

Počinju saslušanja povodom smrti dečaka Radenka Nikodinovića iz Kozjaka. Biće saslušao dvadesetak ljudi, među njima i detetovi roditelji. Saslušanja će trajati do 28. novembra

DR Dobrivoje Bojanić, ortoped Opšte bolnice u Loznici, danas će biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici kao osumnjičeni za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, rekao nam je Zoran Nestorović, v. d. osnovnog javnog tužioca u Loznici.

Ovaj lekar, koga roditelji malog Radenka Nikodinovića iz Kozjaka optužuju za smrt svog deteta, dolazi pred tužioca, pored ostalog, i zbog krivične prijave koju je protiv njega podnelo Ministarstvo zdravlja posle učinjenog spoljnog nadzora, kada su ustanovili da nije ispoštovao proceduru koja je, po pravilima struke, predviđena za pacijente.

Kako saznajemo, u Tužilaštvo će, počevši od od sutra, u različitim svojstvima biti saslušano 23 ljudi, među kojima i roditelji dečaka. Saslušanja će trajati do 28. novembra.

Inače, osumnjičeni lekar nije se do sada oglašavo. On je u policiji, po nalogu tužioca, saslušan sredinom prošlog meseca, ali u svojstvu građanina, dok je sada u ulozi osumnjičenog i pred tužioca će stići sa advokatom.

I porodica Nikodinović, kao oštećena, angažovala je pravnog zastupnika.

– Biće saslušano više ljudi u ovom slučaju – kaže tužilac Nestorović. – Posle saslušanja, kako je to i predviđeno zakonom, sledi veštačenje relevantnih stručnjaka.

Ne zna se da li će, eventualno, tužilac već danas da zatraži pritvor za dr Bojanića, o čemu bi odluku trebalo da donese sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Loznici.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI